Nu skal borgerne betale tidligere: Kommune fremrykker betalingsfrist

Ledelse

04/01/2016 10:27

Nick Allentoft

Tidligere betalingsfrister skal styrke kassebeholdningen. Derfor opkræver Hjørring Kommune fremover gebyrer og skatter tidligere. Det skriver DR Nordjylland.

Kommunekassen får det bedre, hvis du betaler dine regninger hurtigere.
Det er vurderingen i Hjørring Kommune, hvor man nu indfører en ny frist for betaling af blandt andet ejendomsskat, daginstitution og renovation.

Fremover skal borgerne betale deres regninger den første i stedet for, som det er nu senere på måneden. Det sker blandt andet, fordi kommunen er presset økonomisk.

- Så er vi også nødt til at have kassebeholdning, som kan klare, at vi får flere udgifter, og er robust, uanset hvordan situationen kommer til at se ud, siger borgmester Arne Boelt til DR Nordjylland.

En anden for del er, at administrationen lettes, når alt betales på en gang. Samtidig kan kommunen være mere sikker på, at den får sine penge.
Arne Boelt erkender, at det kan virke generende for nogle borgere, at man ikke har pengene på sin egen konto helt så længe som hidtil.

- Den ydelse kommunen skal levere kommer man til at betale først i måneden. Derfor kommer til ikke til at lune i borgerens, men kommunens kasse.
De nye betalingsfrister trådte i kraft 1. januar 2016.

Mest Læste

Annonce