Odense Kommune mistænker rengøringskoncernen Forenede Service for at udføre social dumping, skriver Fyens Stiftstidende.
Forenede Service får 20 millioner kroner om året for at gøre rent i 220 børneinstitutioner og skoler i Odense, men en aktion fra Odense Kommunes kontrolgruppe afdækker, at mange af rengøringsfolkene angiveligt ikke får løn for det antal timer, de arbejder.
Forholdene er så graverende, at Cecilie Schwartz Førby, leder af kontrolgruppen og af afdelingen for udbud og kontrakt, har bedt virksomheden om en redegørelse og om at rette op på forholdene i løbet af den næste måned.
- Vi har gennem tre måneder lavet en meget stor stikprøve i børneinstitutionerne, og vi mener, at forholdene er alarmerende, fastslår kontrolchefen.
OPS - Få overblik her
- Vores kontrol viser blandt andet, at flere ansatte i Forenede Service tilsyneladende arbejder mange flere timer, end de får løn for, og at mange ikke får tillæg, som de er berettiget til ifølge overenskomsten.
- Den måde vil vi ikke have, at mennesker bliver behandlet på, siger Cecilie Schwartz Førby.
Hans Fog, adm. direktør i Forenede Service, fastslår, at medarbejderne har fået deres overenskomstmæssige løn.
- Skulle der mangle et enkelt nattillæg, så udbetaler vi naturligvis et nattillæg. Hvor der er mange mennesker samlet, opstår der altid fejl, siger direktøren, som erklærer sig glad for kontrol.
Forenede Service er privatejet og Danmarks næststørste rengøringskoncern med afdelinger landet over.
Selskabet, der har haft flere dårlige sager på Sjælland, indgik i august 2014 en fire-årig kontrakt med Odense Kommune til en værdi af i alt 80 millioner kroner.
Ved et konstateret brud på arbejdsklausulen spænder Odense Kommunes sanktionsmuligheder over for leverandører fra bøde i den milde ende til i sidste ende at ophæve kontrakten.