Nyt parti vil indføre app-demokrati

Politik

04/05/2017 08:02

Nick Allentoft

Nyt parti vil flytte folketingsdebatter og forhandlinger om lovforslag ud til vælgerne med en app. Partiets medlemmer skal følge resultat af afstemninger i sin app.
Partiet Initiativet vil fremsætte alle lovforslag fra Folketinget til afstemning hos befolkningen og bruge sine mandater i Folketinget til at stemme efter resultatet. Initiativet erklærer sig derfor fuldstændig fri for egne meninger.

Et politisk parti uden meninger lyder umiddelbart som en misforståelse. Ikke desto mindre er det lige præcis det, de tre initiativtagere Mikkel Møller Andersen, Holger Thorup og Sebastian Winther har stiftet.

Initiativet vil bruge sine mandater til at stemme det, som befolkningen stemmer via deres platform - en app, hvor man både kan stemme på de enkelte lovforslag og deltage i debatten omkring den politiske dagsorden. På denne måde lader Initiativet danskerne definere deres egen politiske linje og skaber et nyt direkte demokratisk talerør på Christiansborg.

- Vi mener ikke, at befolkningen bliver taget seriøst nok i dansk politik. Politik handler for meget om spin, skandaler og kager fremfor reelt politisk indhold, som er gavnligt for Danmark. Vores parti er et modsvar på det, der er galt i dag. Vi inviterer folkets stemme hele vejen ind i Folketinget, ved at lade alle stemme til alle afstemninger - og ikke kun ved folketingsvalg hvert 4. år  fortæller medstifter af Initiativet, Holger Thorup.

Allerede nu kan man se en demonstration af, hvordan Initiativets platform kommer til at fungere inde på deres website. Alle har mulighed for at stemme anonymt via et NemID-login - også selvom man ikke stemte på partiet til valget.

- Det er super gavnligt for alle at vide om den politik, der føres i Folketinget, stemmer overens med den holdning, der rent faktisk eksisterer i den vælgerbase, man har mandat fra. Vores parti bliver derfor et godt aktiv for alle partier, som let kan se, hvad folket brænder for. Forhåbentlig vil det kunne rykke ved den politiske kultur, vi oplever i dag, lyder det fra medstifter Mikkel Møller Andersen.

 

OM PARTIET

Stiftere: Holger Thorup, Sebastian Winther, Mikkel Møller Andersen 

Partiets navn: Initiativet.

Stiftet: 7. januar 2017

Bestyrelse: Holger Thorup (formand), Sebastian Winther, Mikkel Møller Andersen

Underskriftsindsamlinger: Partiet afventer endelig godkendelse af partinavnet hos Valgnævnet, men

indsamler allerede støtteerklæringer.

 

Mest Læste

Annonce