Odense toppolitiker og mand chokerede: Ville hjælpe forulykket bil men ender med at få bank

Politik

31/05/2017 12:29

Nick Allentoft

En brækket næse og en hjernerystelse blev prisen for at løbe ud for at hjælpe en forulykket bil. Rådmanden fra Odense mistænker banderelationer bag ulykken.

En bil kørte tirsdag aften ved 23-tiden galt i Odense-forstaden Seden Strandby ude foran by- og kulturrådmand Jane Jeginds hus. Hendes mand, Lars Møllerhøj, løb ud for at hjælpe de tre piger, der var væltet rundt og endt på en mark, men pigerne flygtede.

Kort efter kom en anden bil kørende, hvor fire mænd steg ud og slog rådmandens 43-årige mand ned.

- Der var en bil, der kørte meget stærkt og ind i en anden bil, og der lød et ordentligt brag, og den trillede ud over marken og vendte om. Min mand hørte det og tog benene på nakken for at løbe op og hjælpe, siger Jane Jegind (V), der er dybt rystet over episoden.

- Vi har brugt natten ude på sygehuset. Efter omstændighederne har han det okay. Han er blevet syet, fået en brækket næse og en hjernerystelse. Det kunne have været gået meget værre, fortæller rådmanden.

Fyns Politi jagter gerningsmænd Politiet er i gang med at efterforske sagen. Indtil videre har Fyns Politi kun villet bekræfte, at der er tale om et færdselsuheld, hvor en beboer fra området har fået slag og er blevet sparket.

- Vi skal prøve finde ud af, hvem der står bag, siger vagtchef Asbjørn Larsen.

Jane Jegind spekulerer i, om episoden kan være banderelateret, da der før har været problemer med bander - især i Odense, men også i lokalområdet.

- Det er ingen hemmelighed, at der også har været Black Army-relaterede aktiviteter i Seden Strandby, og det var to store, sorte biler, der kom kørende med nogle unge fyre af anden etnisk herkomst, som valgte at slå min mand ned, da han forsøgte at hjælpe de piger, der var kørt galt, som var ved at løbe væk og ikke ville have, at politiet skulle kontaktes, fortæller Jane Jegind.

Fyns Politi ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere, hvorvidt episoden med Jane Jeginds mand er banderelateret. Politiet vil ikke offentliggøre flere oplysninger i sagen, da den er ved at blive efterforsket.

Ulykken skete i krydset ved Kragenæsvej og Seden Strandgyde i det nordøstlige Odense. Bilen kørte i første omgang galt i et sving og fortsatte derefter gennem en hybenhæk indtil en have. Herefter ramte den en parkeret bil, der holdt i indkørslen og fortsatte videre gennem haven, ud på vejen og endte senere på en mark.

 

Mest Læste

Annonce