Ole Helby modtager Tietgenpris

Ledelse

06/11/15 12:49

Nick Allentoft

Lektor ved Roskilde Universitet Ole Helby Petersen, modtog torsdag aften årets Tietgenpris på 500.000 kr. for sin forskning i, hvordan den offentlige og private sektor kan udvikle deres samarbejde til gavn for både borgere og danske virksomheder.

Det er forskning, som ifølge priskomiteen er højst aktuel og væsentlig i disse år, hvor et stigende antal ældre og økonomisk smalhals truer med at forringe den offentlige velfærd. Samtidig sætter Ole Helby Petersens forskning også fokus på, hvordan erhvervslivet, gennem udvikling af samarbejder med den offentlige sektor, kan udvikle nye teknologier på især velfærdsområdet, som kan skabe private arbejdspladser og nye eksportmuligheder.

”Vi har brug for erhvervsrettet forskning, som kan vise vejen i udviklingen af frugtbare samarbejder mellem den offentlige sektor og det private erhvervsliv. Det er et særdeles komplekst område, men Ole Helby Petersen formår med sin forskning at bringe os tættere på spørgsmålet om, hvad der virker, og hvad der ikke virker”, siger Peter Møllgaard, formand for Tietgenpriskomiteen og professor og forskningsdekan ved Copenhagen Business School (CBS).

Peter Mølgaard overrakte sammen med H.K.H. Prins Joakim Tietgenprisen under DSEB og ICC Danmarks årsmiddag, som fandt sted på Børsen torsdag aften, hvor blandt andre konkurrencekommissær Margrethe Vestager deltog sammen med fremtrædende repræsentanter for det danske erhvervsliv og forskningsverdenen.

Tietgenprisen er en af de mest prestigefyldte, danske hædersbevisninger, der uddeles til yngre forskere i Nordeuropa. Prisen er gennem årene givet til store talenter og personligheder. Den belønner unge forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, der i særlig grad har opnået resultater på den internationale scene.

Prisen er blevet uddelt siden 1929, hvor den blev indstiftet for at markere 100-året for C.F. Tietgens fødsel. Den administreres af DSEB, Danish Society for Education and Business – tidligere FUHU.

Tidligere modtagere af Tietgenprisen:

2014: Lektor Rasmus Kleis Nielsen

2013: Adjunkt Mads Daubjerg, Adjunkt Ulf Nielsson

2012: Cand.merc. Alexander P. Josiassen, Postdoc Niels Johannesen

2011: Ingen uddeling

2010: Master of Science in International Management. Sabina Nielsen, Cand.mag. Jakob Lauring

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce