Opholdssted stævner socialtilsyn

Ledelse

13/11/2015 11:58

Nick Allentoft

Det kan koste skatteyderne dyrt, at Socialtilsyn Midt bliver stævnet af opholdssted, der føler sig uretfærdigt behandlet.

Der bliver i forvejen brugt tusindvis af skattekroner på at anbringe børn og unge på sociale tilbud - og efterfølgende kontrollere kvaliteten. Men det kan blive endnu dyrere for skatteborgerne, at Socialtilsyn Midt nu bliver stævnet på grund af dets behandling af opholdsstedet Satellitten i Tørring.

Det usædvanlige skridt fra opholdsstedet kommer efter, at tilsynet først gav Satellitten skærpet påbud og efterfølgende trak deres godkendelse tilbage. Det har betydet tabt omsætning på opholdsstedet.

Påbudene fra socialtilsynet har været både urimelige og upræcise, mener man på Satellitten, og derfor kræver man erstatning, siger tilbudets advokat, Niels Vase fra selskabet Hjulmand Kaptajn. Han vurderer, at de fejl, der er begået på opholdsstedet, ikke er så alvorlige, at det kræver en lukning.

- Satellitten har opnået nogle fremragende resultater gennem mange år, og så har man nu taget en godkendelse fra dem på grund af nogle mindre procedurefejl, siger Niels Vase til DR Trekanten.

Opholdsstedet fik efter et kontrolbesøg blandt andet kritik for at have en for ung beboer, at flytte beboere mellem adresser uden tilladelse og for at overtræde rygeloven.

Fabrikant Torben Schreiber, der står bag Satelliten, har i mere end tyve år taget imod anbragte unge på kanten af samfundet, samtidig med at han er drevet virksomhed. Han erkender, at der er begået fejl, men han mener, at socialtilsynets påbud er urimelige og upræcise.

Torben Schreiber fik blandt andet besked på at efteruddanne medarbejderne, men han fik ikke besked på, hvilken form for uddannelse, der var behov for.

Han føler sig urimeligt behandlet af tilsynet, som efter hans mening har for meget fokus på procedurer og paragraffer fremfor de resultater, han mener at have nået gennem mere end 20 år med unge.

Men Torben Schreiber er mest bekymret for den gruppe af unge, det går ud over, hvis det ender med, at bostedet helt må lukke.

- Når det forsvinder, hvem skal så tage sig af den målgruppe?, spørger han.

Chefen for Socialtilsyn Midt, Ulla Andersen, afviser kritikken fra Satellitten.

Ulla Andersen siger, at påbudene til givet helt efter bogen, og hun påpeger, at andre opholdssteder i øvrigt godt kan overholde reglerne.

Mest Læste

Annonce