Overlæger støtter protest fra fødselschef

Ledelse

02/12/16 3:00

Nick Allentoft

Morten Hedegaard, klinikchef og overlæge på Rigshospitalets Obstetrisk Klinik, får nu opbakning fra sine overlægekollegaer.

I en mail til TV 2 Lorry giver formændene for overlægerådene på hospitalerne i Region Hovedstaden udtryk for, at de støtter Morten Hedegaards signal til politikerne om, at smertegrænsen for besparelser er nået.

- Vi står nu i en situation, hvor kommende besparelser i personalebudgettet vil føre til forringelser i kvaliteten af behandlingen på sygehusene, skriver overlægerne i mailen. 

Deres udmelding kommer i forlængelse af, at det kom frem i denne uge, at Morten Hedegaard har sagt op på Rigshospitalet i protest mod arbejdspresset og besparelserne på særligt fødeafdelingerne på hospitalet.

De andre overlæger peger nu på, at besparelserne gør ondt på alle regionens hospitalsafdelinger.

- Vi er ikke længere i stand til at absorbere de stigende udgifter på medicin, nye IT systemer, om- og nybygninger af hospitaler mv. i vores Region gennem reduktion i personalet, skriver overlægerne i Region Hovedstaden til TV 2 Lorry. 
Sygehusene har gennem de sidste ti år leveret en markant stigning i antallet af behandlinger, uden at bevillingerne er fulgt med, men vi er nu nået til et punkt, hvor der ikke er plads til yderligere besparelser på personaleområdet, skriver overlægerådene. 

Fakta: De har skrevet under på mailen 
  • Lars Bo Krag Møller, formand for Overlægerådet Amager Hvidovre Hospital
  • Peter Sommer Ulriksen, formand for Overlægerådet Herlev Hospital
  • Jannick Rune Frederiksen, formand for Overlægrådet Nordsjællands Hospital
  • Gitte Elisabeth Meldgaard Ahle, forkvinde for Overlægerådet Region Hovedstadens Psykiatri
  • Mikael Sander, formand for Overlægerådet Bispebjerg og Frederiksberg Hospital,
  • Fin Biering-Sørensen, formand for Overlægerådet Rigshospitalet

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.