Overlæger støtter protest fra fødselschef

Ledelse

02/12/2016 16:00

Nick Allentoft

Morten Hedegaard, klinikchef og overlæge på Rigshospitalets Obstetrisk Klinik, får nu opbakning fra sine overlægekollegaer.

I en mail til TV 2 Lorry giver formændene for overlægerådene på hospitalerne i Region Hovedstaden udtryk for, at de støtter Morten Hedegaards signal til politikerne om, at smertegrænsen for besparelser er nået.

- Vi står nu i en situation, hvor kommende besparelser i personalebudgettet vil føre til forringelser i kvaliteten af behandlingen på sygehusene, skriver overlægerne i mailen. 

Deres udmelding kommer i forlængelse af, at det kom frem i denne uge, at Morten Hedegaard har sagt op på Rigshospitalet i protest mod arbejdspresset og besparelserne på særligt fødeafdelingerne på hospitalet.

De andre overlæger peger nu på, at besparelserne gør ondt på alle regionens hospitalsafdelinger.

- Vi er ikke længere i stand til at absorbere de stigende udgifter på medicin, nye IT systemer, om- og nybygninger af hospitaler mv. i vores Region gennem reduktion i personalet, skriver overlægerne i Region Hovedstaden til TV 2 Lorry. 
Sygehusene har gennem de sidste ti år leveret en markant stigning i antallet af behandlinger, uden at bevillingerne er fulgt med, men vi er nu nået til et punkt, hvor der ikke er plads til yderligere besparelser på personaleområdet, skriver overlægerådene. 

Fakta: De har skrevet under på mailen 
  • Lars Bo Krag Møller, formand for Overlægerådet Amager Hvidovre Hospital
  • Peter Sommer Ulriksen, formand for Overlægerådet Herlev Hospital
  • Jannick Rune Frederiksen, formand for Overlægrådet Nordsjællands Hospital
  • Gitte Elisabeth Meldgaard Ahle, forkvinde for Overlægerådet Region Hovedstadens Psykiatri
  • Mikael Sander, formand for Overlægerådet Bispebjerg og Frederiksberg Hospital,
  • Fin Biering-Sørensen, formand for Overlægerådet Rigshospitalet

Mest Læste

Annonce