Pernille Skipper: Luk Moderniseringsstyrelsen

Politik

04/10/17 8:54

Nick Allentoft

Moderniseringsstyrelsen skal lukkes, og den offentlige sektor skal tales op som en værdiskabende motor. Det siger Enhedlistens frontløber Penille Skipper til Ugebrevet A4.

»Vi er jo et vanvittig stabilt samfund med en stærk offentlig sektor. Virksomhederne klarer sig godt, og vi får udenlandske virksomheder til at etablere sig i Danmark, fordi vi har gode veje, børnehaver, sygehuse og forsyningssikkerhed. Det skal vi da holde fast i og ikke nedbryde,« siger Pernille Skipper i et interview med Ugebrevet A4.
 

For Enhedslistens politiske leder er blandt andet Moderniseringsstyrelsen en sten for den offentlige sektors udvikling. 

- I mine øjne burde Moderniseringsstyrelsen jo et eller andet sted lukkes og slet ikke være arbejdsgiver for den offentlige sektor.

Hun mener, at Moderniseringsstyrelsen, der varetager statens opgaver som arbejdsgiver, grundlæggende har de forkerte værdier.

Hun kalder det meget sigende, at Moderniseringsstyrelsen har en mission, der som formuleret af styrelsen selv skal "føre en sund økonomisk politik, der styrker vækst og produktivitet samt sikrer effektivisering af den offentlige sektor".

- Problemet er, at Moderniseringsstyrelsen både fungerer som - og også har en mission, der handler om at kontrollere - den offentlige sektor. Effektivitet og produktivitet står i forreste række, men det burde jo være omsorg, tryghed og kvalitet i stedet for, fastslår Pernille Skipper.

Moderniseringsstyrelsens mission, værdier og retorik kommer fra den private sektor, anfører hun. Og al ære og respekt for at private virksomheder lever for at skabe overskud på bundlinjen, tilføjer hun.

- Men vores offentlige sektor er ikke sat i verden for at få gode tal på bundlinjen. Moderniseringsstyrelsen burde blive skiftet ud med nogle folk, der ved, hvorfor vi har en offentlig sektor overhovedet, fastslår hun.

Hun er dermed helt på linje med SF's formand Pia Olsen Dyhr, som også har foreslået Moderniseringsstyrelsen nedlagt.

I forhold til den offentlige sektor er Pernille Skipper ikke beroliget af, at statsministeren i sin åbningstale i Folketinget tirsdag forsikrede om, at regeringen passer på velfærdssamfundet.

- Hvis vi ikke begynder at gøre op med mistilliden til de offentligt ansatte og giver dem nogle ansættelsesforhold, så de gider være der. Og hvis vi ikke begynder at satse på den offentlige sektor som en værdiskabende motor i vores samfund, tror jeg, at det danske velfærdssamfund, som vi alle påstår at hylde, kommer til at dø på den ene eller anden måde, advarer Pernille Skipper.

Hele historien hos Ugebrevet A4

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce