Politiet skjuler titusindvis af politianmeldelser

Ledelse

23/11/2015 10:52

Nick Allentoft

Noget tyder på, at der bliver anmeldt langt flere forbrydelser, end der står anført i statistikken.

Nu viser det sig, at faldet i forbrydelser i Danmark er væsentligt lavere, end det hidtil har været fremme, skriver metroxpress.

Antallet af anmeldte sager, hvor politiet ikke har taget rapport og ført dem med i statistikken, er steget fra 66.177 i 2007 til 83.674 sidste år, viser et folketingssvar. I denne måned kritiserede de to statsadvokater, at politiet bare i år har skjult flere hundrede voldtægtsanmeldelser, så det så ud, som om færre har anmeldt voldtægter.

»Det er en regulær skandale. Når politiet vælger ikke at optage rapport i flere og flere politianmeldelser, så ved vi ikke, hvor mange forbrydelser der foregår i Danmark,« siger formand for retsudvalget Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

Ifølge folketingssvaret drejer det sig blandt andet om ‘dødfundne, tvangsindlæggelser og eftersøgninger, men dækker også over de tilfælde, hvor der er behov for at kortlægge, om der er tale om et strafbart forhold.’ SF’s retsordfører, Lisbeth Bech Poulsen,vil ‘hænge Søren Pind op på det’.

»Det er jo et vink om, at det ikke går helt så godt. Nu hvor vi ved, at politiet havde skjult mange sager på voldtægtsområdet, har de så også gjort det med anden kriminalitet,« spørger hun.

Justitsministeriet skriver i et svar:

‘Justitsminister Søren Pind har indledt en undersøgelse på voldtægtsområdet, som bl.a. handler om politiets anvendelse af undersøgelsesnumre i sædelighedssager. Rigspolitiet og Rigsadvokaten er samtidig i gang med at fastsætte centrale retningslinjer for anvendelsen af undersøgelsesnumre mere generelt.’

Mest Læste

Annonce