Tidligere direktør Mikkel Hemmingsen (th) og nuværende sundhedsdirektør Jens Elkjær er i stormvejr efter afsløringerne af dårlig ledelse i Region Syddanmark

Politikere: Hvorfor sagde embedsmændene ikke stop?

Ledelse

12/11/2015 11:35

Nick Allentoft

Flere medlemmer af regionsrådet i Syddanmark undrer sig ifølge DR Syd over, at direktionen tillod en syg kultur og ikke selv sagde. Flere undersøgelser varsles.

Det var noget af et maratonmøde, som Region Syddanmarks forretningsudvalg holdt i går. Hele syv timer tog mødet og sluttede først sent på aftenen.

På dagsordenen var blandt andet den foreløbige advokatundersøgelse af eventuelle fiflerier med bilag til Carl Holst, og om direktionen har levet op til sit ansvar.

Liberal Alliances Marianne Mørk Mathiesen mener, at der sagtens kan peges fingre af embedsværket.

Det skriver DR Syd i dag.

- Jeg synes, at rapporten er mere belastende for embedsvældet, end den er for Carl Holst, siger Marianne Mørk Mathiesen.

Hun mener især, at embedsmændene burde have sagt fra i tide.

- Embedsværket skulle jo have sagt stop til de ting, der er foregået. Det er jo derfor, embedsmændene er til. De skal jo være totalt uafhængige af politikerne. Og de må ikke blive manipuleret med af politikerne. Og jeg føler ikke, at de har været i stand til at kunne holde fast på, hvad der er ret og vrang, siger Marianne Mørk Mathiesen til DR Syd.

SF's gruppeformand i regionsrådet Ida Damborg sagde efter mødet, at hun heller ikke har været tilfreds med direktionens ageren.

- Der er foregået nogle ting i direktionen, som er fuldstændig uacceptable. Det har jeg påtalt. For det er altid direktionens ansvar, hvis der er en syg kultur, der spreder sig. Det har jeg sagt lang tid før, at vi fik den her rapport, siger Ida Damborg.

Dansk Folkepartis gruppeformand Thies Mathiesen vil gerne have, at man får så mange navne på bordet som overhovedet muligt, så man kan få nogle dybdegående snakke med medarbejdere og tidligere medlemmer i direktionen og få klarlagt, hvad der er foregået.

- Udover Carl Holst bliver der jo også peget på andre personer i den her rapport. Vi vil gerne have så mange navne at vide som muligt. Der har også været forslag om en undersøgelse af de tidligere regionsdirektører, der har været, så vi også får snakket med dem, siger Thies Mathiesen til DR Syd.

Næstformanden i Region Syddanmark og formanden for sundhedsudvalget Poul Erik Svendsen fra Socialdemokraterne synes, at anklagerne mod Carl Holst er meget alvorlige.

- Der er mange ting, der peger i retning af, at Carl Holst har foretaget sig nogle ting, som ikke er i orden, og måske er nogle af tingene deciderede ulovlige. Og alt det skal jo undersøges, siger Poul Erik Svendsen.

Poul Erik Svendsen mener ligesom nogle af de øvrige regionspolitikere, at embedsmændene også må bære et ansvar i sagerne.

- Carl Holst kan jo ikke have gjort det her alene. Hvis undersøgelserne kommer frem til, at Carl Holst har gjort noget forkert, så skal direktionen også undersøges for dens rolle, mener Poul Erik Svendsen.

Mest Læste

Annonce