Flygtningebørn på Hovedbanegården i København, sept. 2015. Foto: Ilona Gondesen

Private skoler åbner dørene for asylbørn

Ledelse

19/02/2016 08:41

Nick Allentoft

Privat- og friskoler tilbyder at optage asylbørn, så Folkeskolen bliver aflastet. Det skriver Altinget.

Mens kommunerne vånder sig under det massive pres fra flygtningebørn, der skal undervises, erklærer landets 470 privatskoler og friskoler sig nu klar til at aflaste kommunerne og påtage sig deres del af ansvaret. Det skriver netavisen Altinget.

Det har både Danmarks Privatskoleforening og Dansk Friskoleforening meddelt Undervisningsministeriet, der nu er i færd med at udarbejde en form for partnerskabsaftale, der skal opstille betingelser og de økonomiske rammer for de private skolers indsats.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

”Ingen skal være i tvivl om, at vi ser det her som en samfundsopgave, som de frie skoler også skal være med til at løse,” siger formanden for Privatskoleforeningen, Karsten Suhr til Altinget.

Samme melding kommer fra formanden for Friskoleforeningen, Peter Bendix Pedersen:
”Jeg har fuldtonet sagt til ministeren, at det vil vi rigtig gerne hjælpe til med. Vi ved, at det giver en lang række udfordringer, men det må falde på plads hen ad vejen,” siger Peter Bendix Petersen til Altinget.

Friskolerne og privatskolerne påpeger dog, at der er brug for en lovændring, hvis de private skoler skal oprette modtageklasser.

”Der er nogle lovgivningsmæssige barrierer, som betyder, at vi ikke må optage de her børn i øjeblikket, fordi de ikke er tilskudsberettigede. Men det er vores forventning, at der kommer en særlovgivning på området inden for en måneds tid,” siger formanden for Danmarks Privatskoleforening, Karsten Suhr.

Mens embedsmænd i Undervisningsministeriet nu arbejder på højtryk for at få klarhed over behovet for undervisning og fastsætte rammerne for de private skolers bidrag, har landets første friskole, Nyborg Friskole, allerede slået dørene op for 23 asylbørn.

Kommunernes Landsforening (KL) har for nylig skønnet, at asylpresset vil kræve, at landets kommuner blandt andet skal oprette 80 nye daginstitutioner og etablere 300 modtageklasser for at kunne opfylde behovet fra det store antal asylsøgere.

Mest Læste

Annonce