R og SF: Nødvendigt at ændre førtidspensionsreformen nu

Politik

16/8/17 11:01

Nick Allentoft

Flere partier bag førtidspensionsreformen vil have loven ændret for at undgå årelange ressourceforløb og forskelle i sagsbehandling på tværs af kommunerne

Førtidspensionsreformen må ændres – og den må ændres nu. Det mener De Radikale og SF, efter at landets seks største kommuner i brev til ministeren tidligere på ugen gav udtryk for, at lovgivningen, der langt fra fungerer efter hensigten. Det skriver Dagbladet Information.
Minister Troels Lund Poulsen (V), siger til Information, at han er klar til at kigge på loven, men at det skal ske »i den rigtige rækkefølge«.
Det betyder kort fortalt, at ministeren vil vente på en omfattende evaluering af reformen, der udkommer omkring årsskiftet.

Men så langt tid vil de to de partier, der i sin tid var med til at gennemføre reformen, ikke vente. De kan ikke acceptere, at loven i praksis ikke følger de intentioner, der ifølge dem var meningen med reformen.
Reformen introducerede i 2013 de omdiskuterede ressourceforløb af op til fem års varighed. Her skulle udsatte borgeres arbejdsevne afprøves og forbedres – inden eksempelvis en førtidspension kunne tildeles.
Det er blandt andet intentionen bag disse forløb og de store forskelle kommunerne imellem, som beskæftigelsesordførerne mener, der bør lovgives om hurtigst muligt.
Forligskredsen bag reformen – Regeringen, S, R og SF – forsøgte ellers at komme problemerne med ressourceforløbene til livs tidligere på foråret.
»Hvis kommunerne ikke mener, de har lovhjemmel til at administrere sådan, som vi mener – og som vi fik embedsværkets, altså landets fremmeste jurister opbakning til, at de bør kunne – så er der jo noget helt galt. Derfor er vi som politikere – og det er vi rede til i Radikale Venstre – nødt til at kigge på, om loven skal laves om,« siger Sofie Carsten Nielsen (RV) til Information.

Hele historien hos Information

Annonce