Røde Kors undlod at anmelde mand, der sov med 14-årig pige

Ledelse

17/02/2016 10:03

Nick Allentoft

Røde Kors’ asylafdeling fortæller, at de ikke politianmelder de sager, men i stedet kontakter de sociale myndigheder. Sådan har de hidtil forstået reglerne, skriver MetroXpress.

Det kan give flere års fængsel i Danmark at have sex med en person under 15 år.

Alligevel politianmeldte Røde Kors ikke en 28-årig mand, som sov med sin 14-årige brud på et asylcenter på Sjællan, skriver metroxpress.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

Parret havde fået lov til at bo sammen, fordi man først troede, pigen var 17. Efter metroxpress tog sagen op, er parret den 5. februar flyttet i hvert sit center. Ifølge Udlændingeservice skal operatørerne af flygtningecentre i Danmark underrette politiet, når de oplever kriminalitet, skriver presseansvarlig Nils Bak.

‘Nul-tolerance-politiken er jo skrevet ind i selve operatørkontrakterne, og operatørerne skal derfor politianmelde enhver kriminel handling på asylcentrene,’ skriver han.

Der er også en gravid 14-årig brud på et asylcenter i Jammerbugt Kommune. Hun må dog kun se sin 24-årige mand under opsyn.

Røde Kors’ asylafdeling fortæller, at de ikke politianmelder de sager, men i stedet kontakter de sociale myndigheder. Sådan har de hidtil forstået reglerne.

‘Der er brug for særlig hjælp og støtte til unge mennesker, der efter en barsk flugt får at vide, at de nu skal bo hver for sig. Det gør vi, fordi vi er optaget af barnets tarv, og fordi de sociale myndigheder har en helt anden og større værktøjskasse af tiltag at arbejde med end politiet,’ oplyser Røde Kors.

Sagen havner nu på integrationsminister Inger Støjbergs (V) bord.

»Voksne mænd, der har sex med 14-årige piger på danske asylcentre, er selvfølgelig en sag for politiet. Det er jo helt på månen at tale om barnets tarv her. Hvilken anden kriminalitet har man ellers set igennem fingre med,« siger retsordfører Peter Kofod Poulsen, DF.

Mest Læste

Annonce