Søren Espersen: Kapitalisterne vil altid bare tjene flere penge

Politik

13/11/2015 13:10

Nick Allentoft

Danske topchefer er nogle »jammerhoveder«, der udelukkende tænker på deres egen bundlinje og kærer sig uendelig lidt om »fædrelandet.«

Sådan lyder det fra DF's udenrigsordfører Søren Espersen i en hård kritik af toppen af dansk erhvervsliv efter flere måneders heftig debat om flygtningekrisen, skriver Finans fredag.

»Hele snakken om at vi er nødt til åbne landets grænser, er en meget sørgelig sang, der handler om bundlinje, penge og økonomi. Ingen nævner Danmark, og hvad der er til fordel for det danske folk,« siger Espersen få måneder efter, at folketingsvalget gjorde DF til landets største borgerlige parti.

»Hvis det vitterligt er sandt, at der er 1.000 dygtige syriske ingeniører - hvad jeg tvivler på - så tag dem dog, ansæt dem. I stedet går de i pressen, og vi skal høre på det her jammerkor. Det er ikke til at holde ud. Gå i gang!«

Hvad der startede som et interview om den politiske debatkultur i Danmark i anledning af, at den 62-årige Espersen kvittede Facebook. for præcis et år siden, drejer hurtigt ind på to af tidens varmeste emner: Flygtningekrisen og tonen i udlændingedebatten.

Lars Rasmussen, topchef i medicoselskabet Coloplast, kaldte under sommerens valgkamp tonen i udlændingedebatten for »skinger«. Det skader Danmarks image, og man risikerer at skræmme talentfulde udlændinge fra at komme til Danmark, sagde topchefen.

Mest Læste

Annonce