Der er udfordringer med de telemedicinske projekter, lyder det fra OUH.

Telemedicin dumper stort i nationale tests

Velfærd

10/05/2016 09:46

Nick Allentoft

Telemedicin er en fast del af det danske sundhedsvæsen, men nu viser det sig, at syv ud af ti telemedicinske løsninger ikke virker efter hensigten.

Det er konklusionen fra Danmarks største forskningscenter i telemedicin, der ligger på Odense Universitetshospital (OUH).

Det skriver DR Fyn.

De nye erfaringer får forskningsleder Kristian Kidholm til at trække bremsen. Han er bekymret.

- I flertallet af vores undersøgelser, har vi ikke fundet de gevinster ved telemedicin, vi troede, der var. Flere forbinder telemedicin med at spare penge, fordi patienterne ikke indlægges. Men den påstand holder ikke vand, siger han til DR Fyn.

Ofte viser det sig, at de telemedicinske løsninger ikke forhindrer genindlæggelse. Samtidig koster telemedicin store summer, fortæller Hanne Madsen, der er ledende overlæge på lungemedicinsk afdeling på OUH.

- Men mange gange har telemedicin ingen effekt. Det er eksempelvis svært at hjælpe patienter med åndenød, når de sidder i hjemmet, siger hun.

Hanne Madsen opfordrer politikerne til hurtigt at droppe den telemedicin, der ikke har en effekt. Men ifølge Kristian Kidholm er det ikke nok. Han kigger mod udlandet efter en løsning.

- Sverige og Norge har nationale centre, der vejleder alle kommuner og sygehuse i telemedicin. Det vil være hensigtsmæssigt i Danmark, siger han til DR Fyn.

Mest Læste

Annonce