Thyra Frank opnåede ikke genvalg til Folketinget.

Thyra Frank væltet af tinget af ny kandidat

Politik

19/06/2015 15:52

Nick Allentoft

Med alle personlige stemmer talt op i Nordjyllands storkreds står det nu klart, at Thyra Frank ikke genbesætter Liberal Alliances ene nordjyske mandat.

308 stemmer afgjorde, at det i stedet går til partiets spidskandidat ved Europa-parlamentet, Christina Egelund. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Thyra Frank blev valgt første gang ved forrige folketingsvalg i 2011 og nåede dermed kun at sidde på tinge i en enkelt periode.

Christina Egelund er medejer af en campingplads i Nordjylland og var spidskandidat for Liberal Alliance ved Europa-parlamentsvalget.

Her viste en undersøgelse, at hun var den mindst kendte blandt de danske partiers spidskandidater, og Egelund blev heller ikke valgt.

Omvendt har det forholdt sig med Thyra Frank, der blev hentet til Liberal Alliance som en slags kendis-kandidat. Mest kendt for sit arbejde som forstander for plejehjemmet Lotte på Frederiksberg i København.

Liberal Alliance fik i Nordjylland en fremgang på 1,9 procentpoint til i alt 5,9 pct. af stemmerne. En smule under landsresultatet.

I løbet af valgnatten så det på et tidspunkt ud til, at Liberal Alliance kunne få to nordjyske mandater, og dermed få plads til begge liberale kvinder. Sådan endte det dog ikke.

- Det var meget tæt på. Så selvfølgelig er jeg ærgerlig, siger Christina Egelund til DR P4 Nordjylland, der dog altså kan glæde sig over selv at være blevet valgt til Folketinget.

Mest Læste

Annonce