Trods stigende investeringer efterlyser pensionsbranchen flere OPP-projekter

Politik

01/03/2016 16:48

Nick Allentoft

- Branchen vil gerne investere endnu mere i Danmark, men vores medlemmer efterlyser bedre rammebetingelser og flere egnede projekter, lyder det fra Forsikring & Pension.
Pensionsbranchen har i dag investeret 18 milliarder kroner i danske og udenlandske projekter inden for offentlig-private partnerskaber (OPP). Det er en stigning på 20 procent fra 2013 til 2015.   - Branchen vil gerne investere endnu mere i Danmark, men vores medlemmer efterlyser bedre rammebetingelser og flere egnede projekter, siger adm. direktør Per Bremer Rasmussen på baggrund af en ny, stor undersøgelse, som Forsikring & Pension har foretaget blandt sine medlemmer.

​- Det er en god nyhed for samfundet, at vi i pensionsbranchen ser en fortsat vækst i antallet af offentlig-private partnerskaber - OPP – i udlandet og særligt her i Danmark, der nu står for over 60 procent af de samlede midler, der er sat i OPP-projekter.

  - Det viser, at det danske marked for OPP er modnet i forhold til de udenlandske markeder, der tidligere har tiltrukket flest penge, siger adm. direktør Per Bremer Rasmussen, Forsikring & Pension, på baggrund af en ny, stor undersøgelse blandt brancheorganisationens medlemmer. Undersøgelsen præsenteres i dag på en OPP-konference i København arrangeret af Dansk Erhverv og FTF.   Resultaterne viser bl.a., at de samlede investeringer i ind- og udland nu udgør 18 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 20 procent fra 2013 til 2015.   I Danmark udgør investeringer 11 milliarder kroner - en stigning på knap 50 procent siden 2013. Ifølge medlemsundersøgelsen oplever pensionsselskaberne imidlertid fortsat væsentlige barrierer for at skabe flere OPP-projekter i Danmark. Herunder at der mangler projekter af passende skala samt en pipeline for fremtidige projekter.   - Vores medlemmer oplever, at det fortsat er besværligt at investere i OPP-projekter herhjemme. Derfor efterspørger de bl.a. bedre rammebetingelser, bedre kendskab til og forståelse for OPP i stat, kommuner og regioner samt en bedre dialog med de offentlige myndigheder. Alt dette kan man med fordel facilitere hos en central OPP-enhed i Danmark, hvor man kan dele viden, erfaringer og koordinere mellem offentlig og privat part, siger Per Bremer Rasmussen.  

Mest Læste

Annonce