Udflytning: Staten sparer mio i husleje

Infrastruktur

29/1/16 10:39

Nick Allentoft

- Det er som om fordelene er blevet undertrykt i hele diskussionen, siger økonom til DR P4 og peger på bl.a. lavere husleje og lavere lønninger.

Det ved direktør Peter Lassen erhvervsejendomsmæglerselskabet Colliers.

- Set over en bred kam burde man kunne spare op til halvdelen af huslejen ved at flytte til provinsen, siger han, til DR P4 Midt & Vest.

Da der er mange kvadratmeter i de 3.900 arbejdspladser som flytter til provinsen bliver besparelsen betydelig:

- Jeg er sikker på den kommer til at ligge på den gode side af 60 millioner kroner om året, siger Peter Lassen til DR P4 Midt & Vest.

Colliers anslår kvadratmeterprisen i København omkring 1.350 kroner kvadratmeteren. I byer som Viborg og Sønderborg er den under det halve.

En rapport fra Bygningsstyrelsen viste i 2013, at der kan spares 90 millioner kroner om året ved at flytte 4.244 statslige arbejdspladser fra de dyreste centrale adresser og samle dem på billigere adresser i København.

Økonom Klaus Lindegaard er rådgiver i regional udvikling og har selv forsket i udflytning af statslige arbejdspladser - blandt andre Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg og SKAT i Ringkøbing. Han er enig, at der bliver tale om en betydelig huslejegevinst.

- Det er som om fordelene er blevet undertrykt i hele diskussionen, siger Klaus Lindegaard, som også peger på, at lønudgifterne bliver lavere, når erfarne medarbejdere i København erstattes med nye i provinsen, til DR P4 Midt & Vest.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce