Unge iværksættere får en flyvende start

Ledelse

20/01/2015 12:56

Nick Allentoft

Innovationsfonden vil udvikle unge danske talenters idéer til vækstvirksomheder. Det sker med udgangspunkt i skarpe forretningsidéer, som spænder over alt fra ergonomiske super-mobile sæder til vandrensningsløsninger og specialbyggede droner til landbruget.

Muligheden for at blive iværksætterpilot har allerede fået stor opmærksomhed blandt studerende fra de videregående uddannelser. Innovationsfonden har i første runde modtaget idéer fra omkring 500 unge håbefulde iværksættere fra videregående uddannelser over hele landet.

Et iværksætterpanel har hjulpet Innovationsfonden med at udvælge de 40 mest lovende unge iværksættere:

-     Idéerne har været af høj kvalitet, og vi har udvalgt dem, som vi synes var både innovative, kan skabe vækst og som har potentiale for at blive til en god forretning. Det fortæller Jørgen Bardenfleth, som er formand for panelet.

Iværksætterne kommer fra universiteter, professionshøjskoler, de kunstneriske uddannelser og erhvervsakademierne. Nu skal de udvikle deres innovative forretningsidéer og skabe nye virksomheder.

For uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen er det vigtigt at spotte talenter og skabe ny lyst til iværksætteri blandt de studerende på uddannelsesinstitutionerne:

-     Selv de mest fantastiske idéer behøver økonomi og ekspertise for at blive ført ud i livet. Danmark har brug for kreative hoveder, der tør gøre idé til virksomhed, og dette initiativ gør det langt nemmere for dimittenderne at få deres gode idéer omsat til virkelighed. Jeg håber, projekterne vil inspirere endnu flere til at springe ud som iværksættere. 

De unge iværksættere starter fra 1. februar 2015 et 12 måneder langt rådgivningsforløb, som er organiseret i et øst- og et vest-hold. Her får iværksætterne:

  • En personlig mentor, fx i form af en virksomhedsejer, som selv har taget turen fra iværksætter til succesfuld virksomhedsejer
  • Kollektive workshops om relevante emner
  • Adgang til fysiske faciliteter i form af kontor- og mødefaciliteter
  • Et månedligt stipendium på 14.473 kr. i op til 12 måneder
  • Et særligt tilskud på 35.000 kr. til indkøb af rådgivning, udstyr og materialer
     

Det primære mål er at udvikle nye vækstvirksomheder med udgangspunkt i de gode forretningsidéer. Det er også et kulturpåvirkningsprojekt, som på længere sigt skal bidrage til, at flere dimittender fra de videregående uddannelsesinstitutioner starter egen virksomhed.

 

Pdf. Se de optagne iværksætterpiloter for efteråret 2014 og deres ideer

Mest Læste

Annonce