Unge iværksættere får en flyvende start

Ledelse

20/1/15 11:56

Nick Allentoft

Innovationsfonden vil udvikle unge danske talenters idéer til vækstvirksomheder. Det sker med udgangspunkt i skarpe forretningsidéer, som spænder over alt fra ergonomiske super-mobile sæder til vandrensningsløsninger og specialbyggede droner til landbruget.

Muligheden for at blive iværksætterpilot har allerede fået stor opmærksomhed blandt studerende fra de videregående uddannelser. Innovationsfonden har i første runde modtaget idéer fra omkring 500 unge håbefulde iværksættere fra videregående uddannelser over hele landet.

Et iværksætterpanel har hjulpet Innovationsfonden med at udvælge de 40 mest lovende unge iværksættere:

-     Idéerne har været af høj kvalitet, og vi har udvalgt dem, som vi synes var både innovative, kan skabe vækst og som har potentiale for at blive til en god forretning. Det fortæller Jørgen Bardenfleth, som er formand for panelet.

Iværksætterne kommer fra universiteter, professionshøjskoler, de kunstneriske uddannelser og erhvervsakademierne. Nu skal de udvikle deres innovative forretningsidéer og skabe nye virksomheder.

For uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen er det vigtigt at spotte talenter og skabe ny lyst til iværksætteri blandt de studerende på uddannelsesinstitutionerne:

-     Selv de mest fantastiske idéer behøver økonomi og ekspertise for at blive ført ud i livet. Danmark har brug for kreative hoveder, der tør gøre idé til virksomhed, og dette initiativ gør det langt nemmere for dimittenderne at få deres gode idéer omsat til virkelighed. Jeg håber, projekterne vil inspirere endnu flere til at springe ud som iværksættere. 

De unge iværksættere starter fra 1. februar 2015 et 12 måneder langt rådgivningsforløb, som er organiseret i et øst- og et vest-hold. Her får iværksætterne:

  • En personlig mentor, fx i form af en virksomhedsejer, som selv har taget turen fra iværksætter til succesfuld virksomhedsejer
  • Kollektive workshops om relevante emner
  • Adgang til fysiske faciliteter i form af kontor- og mødefaciliteter
  • Et månedligt stipendium på 14.473 kr. i op til 12 måneder
  • Et særligt tilskud på 35.000 kr. til indkøb af rådgivning, udstyr og materialer
     

Det primære mål er at udvikle nye vækstvirksomheder med udgangspunkt i de gode forretningsidéer. Det er også et kulturpåvirkningsprojekt, som på længere sigt skal bidrage til, at flere dimittender fra de videregående uddannelsesinstitutioner starter egen virksomhed.

 

Pdf. Se de optagne iværksætterpiloter for efteråret 2014 og deres ideer

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.