Valgdag 2: Lokalavis var med ved Løkkes besøg

Politik

28/05/2015 13:11

Nick Allentoft

Løkkes historie fra virksomhed i Høje Taastrup bekræftes nu af lokalavis.

En enkelt udtalelse fra Lars Løkke Rasmussen i onsdagens partilederdebat på tv placerede med ét Taastrup-virksomheden Panorama i orkanens øje.

          Læs også: Panorama-direktør: Løkke gengiver mig korrekt

Lars Løkke Rasmussen fortalte, at han have hørt et konkret eksempel om en person, som ikke ville tage arbejde i virksomheden, fordi det bedre kunne betale sig for vedkommende at være på kontanthjælp. Det eksempel havde han hørt under et besøg på Panorama tilbage i marts måned.

DAGBLADET Roskildes journalist, Pernille Rohde, var med ved det omtalte besøg, og hun husker godt, at virksomhedens direktør, Morten Broager, fortalte, at det var svært at rekruttere arbejdskraft.

- Det var det emne, hele besøget handlede om. Morten Broager kom med flere eksempler på medarbejdere, der ikke ville tage et job i hans firma, primært fordi forskellen mellem overførselsindkomster og lønnen hos Panorama er for lille. Han havde både været ude for at kontanthjælpsmodtagere og dagpengemodtagere sagde nej til at tage et job, men fremhævede dagpengemodtagerne som dem, der er sværest at få i job, fordi de helst vil lave det de er uddannet til og ikke har lyst til at tage et ufaglært job, siger Pernille Rohde til DAGBLADET Roskilde. 

- Direktøren kom med et eksempel på en mand fra Ishøj, der efter kort tid fandt ud af, at han kun fik 1.000 kroner mere om måneden ud af at gå på arbejde i forhold til at være på overførselsindkomst. Medmindre han fik mere i timeløn, ville han ikke fortsætte i jobbet, siger hun.

Venstres folketingskandidat Tina Nedergaard deltog også i det omtalte besøg, og hun tog efterfølgende initiativ til et møde mellem den lokale 3F-afdeling, sig selv og Mogens Lykketoft (S), samt Morten Broager og en anden lokal direktør, Jan Mogensen fra Abak Kloakservice.

Her blev problemet med rekruttering diskuteret endnu engang, og der blev taget initiativ til et nyt samarbejde, hvor parterne vil arbejde på at skabe bedre overensstemmelse mellem virksomhedernes behov for arbejdskraft, og så de ledige i 3F.

Dagbladet Roskilde har forsøgt at få konkretiseret udtalelserne af Morten Broager, men indtil videre uden held.

Mest Læste

Annonce