"Uddannelsen er en del af et større kvalitetsløft af tilsynet og sikrer at alle nye medarbejdere på området har indsigt i den relevante lovgivning," siger Anette Lykke Petri, enhedschef for Sundhedsstyrelsen Embedslægeinstitutionen Øst & Tilsyn.
"Uddannelsen er en del af et større kvalitetsløft af tilsynet og sikrer at alle nye medarbejdere på området har indsigt i den relevante lovgivning," siger Anette Lykke Petri, enhedschef for Sundhedsstyrelsen Embedslægeinstitutionen Øst & Tilsyn.

Ny uddannelse for tilsyn med sundhedspersoner

Velfærd

24/4/15 9:47

Mikkel Sarka

Sundhedsstyrelsen har indført en ny tilsynsuddannelse for medarbejdere, der arbejder med tilsyn med læger, sygeplejersker og andre sundhedspersoners faglige arbejde. Uddannelsen er et led i Sundhedsstyrelsens handlingsplan for en modernisering af tilsynet med sundhedspersoner og organisationer, som gennemføres i 2015.

-Tilsynsuddannelsen er en kvalitetssikring af arbejdet med tilsynssager. Uddannelsen er en del af et større kvalitetsløft af tilsynet og sikrer at alle nye medarbejdere på området har indsigt i den relevante lovgivning, at de kan behandle og journalisere sager efter ensartede kvalitetskrav og at de har kompetencer i interviewteknik og konflikthåndtering, siger Anette Lykke Petri, enhedschef for Sundhedsstyrelsen Embedslægeinstitutionen Øst & Tilsyn.

Alle nye medarbejdere, der skal arbejde med tilsyn af sundhedspersoner, skal gennemgå den nye uddannelse inden for de første tre måneder af deres ansættelse. Uddannelsen er obligatorisk for alle faggrupper fra studenter, tilsynsførende læger, sekretærer, juridiske sagsbehandlere og administrative sagsbehandlere og er en forudsætning for, at de kan blive bemyndiget til at arbejde selvstændigt på området.

Uddannelsen erstatter den tidligere sidemandsoplæring af tilsynsførende og sagsbehandlere i de enkelte enheder. Hvor den tidligere uddannelse rummede en risiko for, at de lovpligtige tilsyn blev vurderet forskelligt, stiller den nye uddannelse ensartede krav til sagsbehandling og journalisering.

Tilsynsuddannelsen er blevet til efter anbefaling fra den Europæiske Tilsynssammenslutning EPSO, som i 2013-2014 evaluerede Sundhedsstyrelsens tilsyn. I evalueringen anbefaler EPSO bl.a., at Sundhedsstyrelsen udformer en strategi for uddannelse, der sikrer, at medarbejdernes behov for uddannelse i tilsynsopgaverne håndteres løbende. EPSO anbefaler videre, at nye medarbejdere på tilsynsområdet – både centralt og decentralt – gennemgår et formelt introduktionsprogram. Endelig anbefaler EPSO, at der afholdes medarbejderudviklingssamtaler med medarbejdere på tilsynsområdet, og at der udarbejdes udviklingsplaner for medarbejderne og følges op på disse.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.