Foto: Shutterstock

Styrkede rettigheder til børn kræver investeringer

Regeringen vil styrke anbragte børns rettigheder. Meget positivt, mener formand for socialrådgiverne Mads Bilstrup, men minder samtidigt om, at det forudsætter, at socialrådgiverne har mere tid til at inddrage børnene.

Det er på tide, at politikerne for alvor bekymrer sig om de børn i vores samfund, som har det allersværest. Så jeg er rigtig glad for, at regeringen nu endelig løfter lidt af sløret for, hvordan de vil styrke indsatsen over for de udsatte børn.

"Jeg kan som formand for socialrådgiverne kun bakke op om at styrke de udsatte børns rettigheder. Det er dem, som det hele handler om. Men jeg vil gerne minde om, at det er meget vigtigt, at politikerne ikke nøjes med nye rettigheder i loven. Det kræver finansiering."

"Det kræver god tid hos socialrådgiverne at vejlede et udsat barn på ti år om ret til at klage og søge aktindsigt på en god måde, og det kræver ordentlig tid at støtte et anbragt barn, som skal tage stilling til, om det vil have samvær med sine biologiske forældre. Derfor håber jeg, at regeringen har tænkt det ind, når vi ser resten af udspillet. Både i form af tid til arbejdet og ordentlig oplæring af nye socialrådgivere og løbende efteruddannelse. Ellers er jeg bange for, at det ikke kommer til at virke i praksis."

"Desværre er der i nogle kommuner alt for mange sager på socialrådgivernes arbejdsborde. Og vi oplever et stort pres for at spare på indsatserne over for udsatte børn. Det er ikke mere end et par dage siden, vi så et rigtigt grimt eksempel fra Guldborgsund Kommune, hvor socialrådgiverne blev truet med fyringer, hvis de ikke sparede på udsatte børn. Derfor skal der følge ressourcer med de gode intentioner."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.06.21 Social
  Efter fire ugers sit-in protest begynder syriske demonstranter nu sultestrejke foran Christiansborg

  I lørdags d 12 juni gik en stor demonstration gennem byens gader. “Listen to us, listen to us, Danmark for alle og Syrien, ikke sikker”, lød råbene. Det var den anden store demonstration til støtte for den syriske sit-in protest, som nu i næsten fire uger har samlet hundredevis af syrere fra hele landet på Christiansborgs Slotsplads, deriblandt er nogle udvisningstruede.

 • 10.06.21 Social
  Rekrutteringskrise kræver national handlingsplan

  Pædagogandelen falder over hele landet. Ambitionerne om flere pædagoger til børnene og højere kvalitet i daginstitutionerne risikerer dermed at kuldsejle, allerede inden vi er kommet i gang.

 • 08.06.21 Social
  Flere danskere køber kopivarer uden at vide det, når de handler på nettet

  Knap hver femte mellem 15 og 24 år køber kopivarer uden at vide det, når de handler tøj, sko og makeup på nettet, og risikerer både at støtte organiseret kriminalitet og udsætte sig selv for fare.

 • 07.06.21 Social
  Fængselsbetjent overfaldet i dansk fængsel

  ”Vores advarsler blev overhørt”. Sådan lyder kritikken fra Fængselsforbundet, efter en kvindelig fængselsbetjent onsdag blev overfaldet af en psykisk syg indsat i Herstedvester Fængsel.

 • 04.06.21 Social
  Vedtager ny lov: Skal regulere tech-giganter

  Et stort flertal i Folketinget har i dag vedtaget lovforslaget om ophavsret. Danske medier får nu retten til at lave kollektive aftaler med tech-giganter, som Facebook og Google, og kræve betaling for brugen af nyheder. Loven betyder også, at onlinedelingsplatforme, fx YouTube, fremover skal indgå aftaler med rettighedshaverne, hvis de vil vise musik eller videoer.