Patienter på akutmodtagelserne er gennemgående tilfredse med hjælpen, de får, men mere kritiske, når det gælder informationen om, hvornår det er deres tur. Regionerne vil derfor give klar besked om, hvornår man kan komme til, og forkorte ventetiden
Lige nu læser andre
En akutmodtagelse kan være et hektisk sted. Der kan hele tiden komme patienter ind, der har behov for at blive tilset med det samme. Og derfor kan mange patienter, der ikke fejler noget alvorligt i dag opleve at vente længe. Nu vil regionerne lave selvstændige spor for patienter med mindre skader og ufarlige lidelser, så disse patienter ikke ryger bagom i køen, hver gang der kommer en alvorlig syg eller tilskadekommen patient ind. Samtidig vil regionerne sørge for, at alle patienter løbende får at vide, hvor længe de skal vente.
– I dag kommer du til med det samme, hvis du fejler noget livstruende. Sådan skal det også være i fremtiden. Men vi skal også have styr på ventetiden for de patienter, der ikke fejler noget farligt. Og alle skal have klar besked om, hvornår de kan forvente at komme til, siger Ulla Astman, næstformand for Danske Regioner.
Danske Regioner
Regionernes fælles organisation deler viden på DenOffentlige. På den måde får du flere nuancer i debatten om regionerne og sundhedsvæsnet.
Læs mere om Danske Regioner her.
Otte ud af ti patienter i akutmodtagelsernes venteværelser oplever ikke at få ordentlig besked om, hvornår de kan forvente at blive undersøgt eller tilstrækkelig information om udviklingen i ventetid, viser den landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser.
Læs også
- nem adgang til bl.a. det akutte sundhedsvæsen via ét fælles nummer, 113
- en ny app -bl.a. til video-konsulatationer, sundhedsoverblik og -kontakt
- styrket samarbejde med kommunerne.
Læs mere: