Der er nu konstateret 10 tilfælde af abekopper i Danmark. Foto: Shutterstock
Der er nu konstateret 10 tilfælde af abekopper i Danmark. Foto: Shutterstock

Danmark runder ildevarslende milepæl: Nu tocifret antal smittede med abekopper

Sundhed

20/06/2022 15:04

J. Bøgen

Der er bekræftet yderligere tre tilfælde af abekopper i Danmark. Det ene tilfælde er en person fra udlandet og tæller derfor ikke med i den danske opgørelse.

Antallet af smittede med abekopper i Danmark skal nu skrives med to tal.

Således er der nu fundet ti tilfælde af abekopper inden for landets grænser, efter yderligere tre er blevet testet positiv siden sidste opdatering.

Det skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Ingen samfundssmitte - endnu

I alle tilfælde er der kendt smittekilde. I et af tilfældene er smitten formodentlig sket i Danmark, mens de to andre tilfælde formodes at være smittet i udlandet. Styrelsen for Patientsikkerhed foretager smitteopsporing af nærekontakter.

 Sundhedsminister Magnus Heunicke siger i pressemeddelelsem:

"Der er nu bekræftet ti danske tilfælde af abekopper. Der er fortsat ingen samfundsmitte med abekopper i Danmark. Men vi har naturligvis en stor opgave i at inddæmme og opspore smitten i hvert tilfælde. Sundhedsmyndighederne har i slutningen af uge 24 givet vacciner mod abekopper til otte personer."

Statens Serum Institut har nu i alt konstateret 12 tilfælde af abekopper i Danmark, men da to af dem er udenlandske tilfælde, tæller de ikke med i den danske opgørelse.

Mest Læste

Annonce