52-årige Peder Hvelplund blev valgt til Folketinget for Enhedslisten ved valget i 2019. Foto: Enhedslisten
52-årige Peder Hvelplund blev valgt til Folketinget for Enhedslisten ved valget i 2019. Foto: Enhedslisten

Enhedslisten: Udsatte borgere skal have førsteret til covid-vaccine

Sundhed

27/8/20 12:04

Pelle Lindegaard Bügel

Når vaccinen mod coronaviraen er på plads, stiller Enhedslisten krav, om at borgerne i udsatte boligområder skal forrest i køen.

Det er borgerne i landets udsatte boligområder, der skal stå forrest i vaccine-køen, når en vaccine mod covid-19 rammer det danske sundhedsvæsen. Det skriver Danmarks Radio.

Spørgsmålet om, hvem der skal have ret til vaccinen mod covid-19 i førte omgang, trænger sig på, fordi der efter al sandsynlighed ikke vil være nok vaccine til alle i første sending. 

Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund er klar i spyttet, om hvem han synes, der skal stå forrest, når danskerne skal vaccineres mod coronavirus:

- Når vi får en vaccine, så kan alle ikke få, og derfor skal det være en sundhedsfaglig vurdering. Og det bliver en vurdering af, hvem der er i størst risiko for at blive smittet. Nogle af dem, der i særlig grad er i risikogruppen, det er folk, der bor i socialt belastede boligkvarterer. Her har smitten været mest udbredt, siger han til Danmarks Radio.

V: Indvandrere er skyld i stor smitte i udsatte områder

De Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgren og SF's ditto, Kirsten Normann-Andersen bakker op om idéen.

Venstres Martin Geertsen er imod forslaget, da han mener, at smitteudbredelsen i de udsatte boligområder skyldes, at de etniske minoriteter ikke har forstået retningslinjerne.

Dansk Folkeparti er også imod, da de ikke mener, at der en større risiko forbundet med at bo i lejlighed fremfor en villa.

Dog giver alle partier udtryk for, at sundhedspersonalet i den forreste frontlinje mod covid-19 skal stå først for, når vaccinen er klar.

 

 

 

 

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.