Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

LIGE NU: Dyster corona-melding - Tættere på flere end færre

Sundhed

11/2/21 9:17

Theis

Den britiske variant skaber fortsat bekymring blandt myndigheder og forskere.

Mandag startede eleverne i 0. til 4. klasse igen i skole. Siden har mange stillet spørgsmål til, hvornår endnu mere af samfundet kan åbnes. 

Særligt spørgsmålene om, hvornår de ældre elever igen kan komme i skolen samt hvornår en større del af detailhandlen igen kan åbnes, har fyldt godt i den offentlige debat. 

Det tyder dog ikke på, at nogen større genåbning er undervejs i slutningen af februar. Det fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) først på ugen. Efter et besøg på Allerslev Skole på Midtsjælland blev statsministeren spurgt til, hvornår de ældre elever kunne møde igen. 

Her afviste statsministeren, at det var lige op over. 

"Vi kan tage de ældre elever tilbage i skolen, når vi har en fuldstændig epidemikontrol," udtalte Mette Frederiksen - og tilføjede:

"Selv om tallene ser godt ud på overfladen, ligger den britiske variant og ulmer. Derfor kan vi ikke lave en større genåbning, selv om vi gerne vil det."

Flere - ikke færre

Nu siger lektor og forsker med speciale i matematisk epidemiologi Viggo Andreasen fra Roskilde Universitet, at landet i hans optik er tættere på flere restriktioner end færre. Det fortæller han til DR

"De sidste tal, vi har fra uge fem, indikerer, at vi har en ret kraftig spredning af den britiske variation, så der er ikke rigtig basis for at lukke mere op," fortæller Viggo Andreasen.

Selvom den britiske variant ikke er mere farlig end den gængse, så smitter den noget mere. Det har - siden varianten blev opdaget i det sydøstlige England - vakt bekymring blandt forskere og myndigheder. 

"Vi står i den situation, at vi har mere brug for at stramme op på restriktionerne frem for at lempe dem. Med det nuværende kontakttal, så ser vi ind i en ganske stor epidemi i slutningen af marts."

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce