Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

LIGE NU: Dyster corona-melding - Tættere på flere end færre

Sundhed

11/2/21 9:17

Theis

Den britiske variant skaber fortsat bekymring blandt myndigheder og forskere.

Mandag startede eleverne i 0. til 4. klasse igen i skole. Siden har mange stillet spørgsmål til, hvornår endnu mere af samfundet kan åbnes. 

Særligt spørgsmålene om, hvornår de ældre elever igen kan komme i skolen samt hvornår en større del af detailhandlen igen kan åbnes, har fyldt godt i den offentlige debat. 

Det tyder dog ikke på, at nogen større genåbning er undervejs i slutningen af februar. Det fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) først på ugen. Efter et besøg på Allerslev Skole på Midtsjælland blev statsministeren spurgt til, hvornår de ældre elever kunne møde igen. 

Her afviste statsministeren, at det var lige op over. 

"Vi kan tage de ældre elever tilbage i skolen, når vi har en fuldstændig epidemikontrol," udtalte Mette Frederiksen - og tilføjede:

"Selv om tallene ser godt ud på overfladen, ligger den britiske variant og ulmer. Derfor kan vi ikke lave en større genåbning, selv om vi gerne vil det."

Flere - ikke færre

Nu siger lektor og forsker med speciale i matematisk epidemiologi Viggo Andreasen fra Roskilde Universitet, at landet i hans optik er tættere på flere restriktioner end færre. Det fortæller han til DR

"De sidste tal, vi har fra uge fem, indikerer, at vi har en ret kraftig spredning af den britiske variation, så der er ikke rigtig basis for at lukke mere op," fortæller Viggo Andreasen.

Selvom den britiske variant ikke er mere farlig end den gængse, så smitter den noget mere. Det har - siden varianten blev opdaget i det sydøstlige England - vakt bekymring blandt forskere og myndigheder. 

"Vi står i den situation, at vi har mere brug for at stramme op på restriktionerne frem for at lempe dem. Med det nuværende kontakttal, så ser vi ind i en ganske stor epidemi i slutningen af marts."

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.