Det bliver Majbrit Berlau, der skal overtage rollen som generalsekretær for Sex & Samfund. Foto: Sex & Samfund, pressemeddelelse
Det bliver Majbrit Berlau, der skal overtage rollen som generalsekretær for Sex & Samfund. Foto: Sex & Samfund, pressemeddelelse

Majbrit Berlau er ny generalsekretær for Sex & Samfund

Sundhed

13/6/22 11:07

Jens Asbjørn Bøgen

Det bliver Majbrit Berlau (45 år), der efter sommerferien tiltræder som generalsekretær for Sex & Samfund og dermed skal arbejde for at sætte køn, krop og seksualitet på den politiske og samfundsmæssige dagsorden

Majbrit Berlau overtager posten som generalsekretær for Sex & Samfund fra Bjarne B. Christensen, der går på pension efter 24 år i organisationen.

Majbrit er nuværende næstformand i FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) og tidligere formand for Dansk Socialrådgiverforening.

”Jeg glæder mig til at påbegynde arbejdet for fortsat at udvikle og styrke Sex & Samfunds alliancer og synlighed som organisation. Kampen for seksuelle og reproduktive rettigheder og sundhed er højaktuel globalt – bl.a. er vi desværre vidner til et historisk tilbageskridt, når rettigheder som den fri abort forringes. Der er brug at slutte ring om de rettigheder,” siger Majbrit Berlau.

En vedvarende kamp

Sex & Samfund har i mere end 60 år kæmpet for alles ret til at være den, de er, elske hvem de vil og få de børn, de ønsker.

”Også nationalt er der behov for en stærk organisation, der fortsat styrker seksualoplysning, så det seksuelle i vores liv er både godt og sundt. Derfor er det også vigtigt, at Sex og Samfund er med til at finde løsninger på, hvordan vi gør op med seksuelle overgreb og chikane. Det kræver en kulturforandring, hvor vi bliver bedre til at respektere hinandens grænser, krop og seksualitet. Kulturforandringen skal forankres bredt blandt både unge og ældre i de fællesskaber, hvor vi færdes,” siger Majbrit Berlau.

Med valget af Majbrit blandt et meget kvalificeret ansøgerfelt får Sex & Samfund både en ny og erfaren profil som topleder.

”Majbrit er det helt perfekte match til at forstærke vores organisation og samfundsmæssige gennemslagskraft. Hun kommer med en bred pallette af kompetencer inden for strategi, ledelse og fortalervirksomhed. Vi glæder os meget til samarbejdet,” siger Else Smith, bestyrelsesleder for Sex & Samfund.