Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

NETOP NU: Her er det sikreste tegn på, at du er smittet med corona

Sundhed

19/1/21 10:33

Theis

To nye studier afslører et symptom, man bør være opmærksom på.

Første gang coronavirus kom til Danmark, vidste sundhedsmyndighederne ikke meget om den nye virus. 

Nu - et år senere - opdager forskere og sundhedsmyndigheder verden over fortsat nye ting om coronavirussen og de nye varianter, der er opstået i løbet af det seneste år. 

Nu har to nye internationale studier slået fast, hvad det mest sikre symptom på, at man er smittet med coronavirus er. Studierne er offentliggjort i tidsskriftet Chemical Senses, skriver Videnskab.dk

De nye studier tages alvorligt og de får en lektor ved Aarhus Universitet til at advare om, at borgere, der oplevere det, bør gå i isolation, så man ikke smitter andre med virussen. 

Gå i isolation

Det er tabet af lugtesansen, der nu betegnes som en sikker indikator på, at man har coronavirus. Siden sidste år har nedsat eller en helt forsvundet lugtesans været noget, som forskerne har interesseret sig for, da det er gået igen hos mange smittede. 

"Risikoen for, at du har covid-19 ved pludseligt lugtetab, er så stor, at man bør betragte sig selv som smittet, indtil det modsatte er bevist," siger læge og lektor Alexander Wieck Fjældstad fra Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet. 

Det er netop universitetet i Aarhus, der står bag den danske del af undersøgelsen. 

Han forklarer, at det ikke blot drejer sig om er tale om, at lugtesansen bliver dårligere. Forskerne har oplevet, at mange dmister deres lugtesans helt og aldeles for en tid. Derfor opfordres borgere, der oplever at miste lugtesansen, til at gå i isolation. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.