Antallet af coronasmittede efter Roskilde Festivallen stiger. Foto: Shutterstock
Antallet af coronasmittede efter Roskilde Festivallen stiger. Foto: Shutterstock

Nu menes mere end 700 at være smittet efter Roskilde Festival

Sundhed

11/07/2022 14:27

Jens Asbjørn Bøgen

Stigende coronasmitte i samfundet og 140.000 mennesker stimlet sammen i en mere end en uge er en uheldig kombination.

Tour de France og Roskilde Festival har, som ventet, resulteret i et stort antal coronasmittede.

Faktisk vurderer man i dag, at mere end 700 personer er blevet smittet i forbindelse med de to begivenheder.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed, STPS, til TV 2.

Siden fredag er der konstateret yderligere 113 smittetilfælde, der kan knyttes til festivalen. Dermed oplyser 706 borgere nu, at de mener at være smittede med coronavirus i forbindelse med dette års Roskilde Festival.

For Tour de France-arrangementer på tværs af landet er der siden fredag oplyst 53 nye tilfælde, hvilket samlet giver 249 smittede, der formoder at være blevet smittet til et Tour de France-arrangement.

Kan være et massivt mørketal

Til TV 2 oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed yderligere, at data for, hvor de smittede mener at have fået virussen stammer en en selvbetjeningsløsning, hvor man kan angive formodet smittekilde, samt fra samtaler mellem borgere og smitteopsporingen.

Derfor er det ikke sikkert, tallene giver det rette billede af, hvad de to begivenheder har ført med sig af smitte.

"De data, vi har, er minimumstal, da befolkningen ikke længere bliver testet regelmæssigt. Der er helt sikkert mørketal og flere smittede, end vi har oplysninger om," skriver Styrelsen for Patientsikkerhed til TV 2.

Sommer-restriktioner er ikke på vej

De stigende smittetal taler ind i en større tendens landet over. Coronasmitte er nemlig på vej tilbage i samfundet.

Ifølge Statens Serum Instituts (SSI) seneste tendensrapport, som blev udgivet i sidste uge, steg antallet af coronasmittede personer fra uge 25 til 26 steg med 27 procent.

Antallet af indlagte på sygehusene med en positiv coronatest er imidlertid kun steget med 9 procent. I dag, mandag, er der tale om 387 indlagte med corona, heraf 14 på intensiv.

Magnus Heunicke (S) tidligere sagt, at regeringen ikke forventer nogen restriktioner hen over sommeren. Dog kan særligt udsatte grupper allerede nu få fjerde stik med coronavaccinen.

Plejehjemsbeboere og andre sårbare kan forvente at blive tilbudt vaccinen fra 15. september. Danskere over 50 år kan booke tid fra 1. oktober.

Mest Læste

Annonce