Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Smittekurven er opadgående: Så højt er kontakttallet nu

Sundhed

28/10/20 9:42

Theis

Netop nu har Magnus Heunicke afsløret kontakttallet i Danmark, og det understreger desværre, at smittekurven i Danmark er opadgående.

Efter en weekend med høje smittetal fulgte en rekordhøj mandag, hvor en ny ærgerlig milepæl på mere end 1.000 smittede blev nået.

I dag er smittetallet faldet med mere end 300, men det skyldes primært, at der opgjort tal for 20 timer i stedet for 24 timer, hvor gårsdagens tal til gengæld var baseret på 28 timer i stedet for 24 timer.

Antallet af indlæggelser er heldigvis også faldet en smule igen, efter den voldsomme stigning på 18 personer i går.

Tager vi et kig på det vigtigste tal i denne coronakrise, så er det kontakttallet, og der er fortsat for højt. Magnus Heunicke har netop været ude at breake kontakttallet som fortsat ligger på 1.2.

Smittenkurven er fortsat opadgående

Helt præcist betyder det, at en person i gennemsnit smitter 1.2 personer, og derfor vil 100 coronasmittede danskere smitte 120 personer.

“Det ugentlige kontakttal er beregnet til 1,2. Dermed er smittekurven fortsat opadgående i samfundet. Det er en del af baggrunden for de nye restriktioner fra i fredags, vi må og skal have vendt udviklingen i Danmark. Vigtigt, at vi holder fast,” fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter.

Det forventes, at smittetallene og kontakttallet vil falde i løbet af de næste 10 til 14 dage, hvor effekten af de nye restriktioner bør kunne mærkes.