Lungemedicinsk afsnit i Hjørring bliver lukket på ubestemt tid. Foto: Shutterstock
Lungemedicinsk afsnit i Hjørring bliver lukket på ubestemt tid. Foto: Shutterstock

Sygehus må lukke afsnit: Kan ikke få vagtplanen til at gå op

Sundhed

21/09/2022 09:57

J. Bøgen

Fra d. 1. november bliver dørene lukket.

Regionshospital Nordjylland i Hjørring er nødt til midlertidigt at lukke sit lungemedicinske afsnit.

Dermed skal både de nuværende 14 sengepladser samt 14 sygeplejersker og 12 social- og sundhedsassistenter omplaceres til andre afsnit på hospitalet.

Det bekræfter plejefaglig direktør Charlotte Fuglesang overfor Nordjyske.dk

Årsagen til lukningen er, at der ganske enkelt ikke er nok personale til at kunne lægge en forsvarlig vagtplan.

"Vi har været presset længe, hvor vi har prøvet mange forskellige ting. Vi har et personale, som efterhånden er trætte på grund af ekstra vagter. Det her er et spørgsmål om rettidig omhu, før der risikerer at ske noget," siger Charlotte Fuglesang til Nordjyske.

Hun hverken kan eller vil komme med en dato for, hvornår afsnittet kan genåbne.

Gået ned ad bakke længe

Lungemedicinsk afsnit i Hjørring har førhen haft personale til endnu flere sengepladser, men det sidste år er det kun gået en vej med antallet af ubesatte stillinger - op.

Beslutningen om at lukke afsnittet midlertidigt betyder, at de 14 sengepladser skal fordeles ud på andre afsnit af hospitalet. De fleste bliver placeret på hospitalets hjerteafdeling, mens 5-6 stykker fordeles på øvrige medicinske afsnit.

Lungemedicinsk ambulatorium fortsætter driften uændret.

Langt fra enestående

Lungemedicinsk sengeafsnit i Hjørring står ikke alene med den ulykkelige situation.

"Det sker på danske hospitaler hver eneste dag, at der er specialområder, som ikke kan holde snuden over vandet - desværre. Det fortæller noget om et sundhedsvæsen, som er udfordret. Der mangler sundhedsprofessionelle, og de flytter sig mere, end de har gjort," konstaterer Charlotte Fuglesang.

For godt et år siden gik sygeplejere over hele Danmark i strejke i mere end to måneder hen over sommeren for at kræve mere i løn.

Det lykkedes som bekendt ikke, og siden har et utal af sygeplejere sagt deres faste job for i stedet at leve en tilværelse som vikar - simpelthen fordi det giver mere i løn og mere fleksibilitet i hverdagen og arbejdslivet.

Mest Læste

Annonce