Foto: Mads Claus Rasmussen
Foto: Mads Claus Rasmussen

Udgangsforbud kan komme på tale i Danmark

Sundhed

03/11/20 9:35

Theis

På gårsdagens corona-pressemøde var Magnus Heunicke ikke afvisende for, at Danmark på et tidspunkt kan være nødt til at have udgansforbud.

Selvom coronavirussen er på et rigtig højt niveau i hele verden, så er vi danskere stadig forholdsvis frie - hvert fald sammenlignet med andre steder.

I Østrig er der for nyligt blevet indført udgangsforbud i hele november, for at få coronavirussen under kontrol.

Et udgangsforbud er vi fortsat ikke tæt på i Danmark, men på dagens corona-pressemøde fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke, at det kan ende med at komme på tale i Danmark, selvom det ikke er noget, regeringen pønser på i øjeblikket.

“Regeringen har ikke nogen konkrete planer om at indføre et udgangsforbud. Men hvis jeg helt afviste muligheden, så ville jeg begå en stor fejl,” lyder det fra ministeren på pressemødet.

Hvis smitten stiger, kan det blive nødvendigt

Indtil videre er forsamlingsforbuddet og mundbind de værktøjer, der særligt bruges i Danmark mod covid-19, men hvis virussen pludselig skulle sprede sig som i Belgien og Holland, så vil der kommer andre boller på suppen.

“Sygdommen kan bevæge sig meget hurtigt på få uger. Hvis vi ser en udvikling som i Belgien eller Holland,så er vi nødt til at tage hele værktøjskassen op til overvejelse,” fortæller Magnus Heunicke på pressemødet.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.