Foto: Screenshot, @j9naturally / TikTok
Foto: Screenshot, @j9naturally / TikTok

Vi gør det alle sammen som det første om morgenen - og det skal vi stoppe med, advarer læge

Sundhed

03/02/2024 06:19

J. Bøgen

Den populære vane kan have skadelige virkninger på din hjernefunktion og generelle velbefindende.

Dedn naturmedicinske læge Dr. Janine Bowring postede en advarsel på sin TikTok-kanal, hun siger, vi alle sammen gør som det første om morgenen - men som vi bør vænne os af med:

At tjekke vores telefon

"Du bør ikke gøre dette, da det vil hæve dine dopaminniveauer, hvilket er for overstimulerende for din hjerne og dit nervesystem."

Ikke kun det, at kigge på ting på din telefon som det første, kan også påvirke dine spændingsstyrede calciumkanaler (VGCC).

Dr. Bowring fortsatte: "De elektriske og magnetiske felter (EMF'er) fra din mobiltelefon vil få for meget calcium til at strømme ind i dine celler via VGCC og kræve mere magnesium for at modvirke den balance af det calcium, der strømmer ind."

Og hun tilføjede: "Det vil påvirke din metabolisme for dagen, dine energiniveauer, og du kan få hovedpine fra disse EMF'er."

Dr. Bowring advarede også om faren ved blåt lys for vores sundhed: "Det blå lys fra din telefon fortæller også din hjerne, at det er kl. 12 middag, og det forstyrrer også din døgnrytme."

Anden advarsel

Jay Rai, en empowerment psykolog specialiseret i neurovidenskaben bag mental sundhed, gentog også Dr. Bowrings råb om at stoppe med at tjekke din telefon om morgenen:

"Når du vågner om morgenen, skifter din hjerne fra delta-bølger, der forekommer i en dyb søvnfase, til theta-bølger, der forekommer under en slags dagdrømstilstand."

Og hun tilføjede: "Hjernen begynder derefter at producere alfa-bølger, når du er vågen, men er afslappet og ikke bearbejder meget information," og hun uddybede: "Ved at gribe din telefon som det første og straks dykke ned i den online verden tvinger du din krop til at springe de vigtige theta- og alfa-faser over og gå lige fra deltafasen til at være helt vågen og opmærksom (også kendt som beta-tilstanden)."

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce