Foto: Shutterstock

Sundhedsminister bekræfter: Melder ud om genåbning i næste uge

Sundhedsministeren fortæller, at han - ligesom alle andre - håber, at der kan åbnes lidt mere. Det vides dog endnu ikke, understreger Magnus Heunicke.

I disse dage stiger presset på regeringen. 

Både Folketingets andre partier, lokale kræfter og en voksende del af befolkningen ønsker, at der lukkes lidt mere op for samfundet, som har været underlagt strikse restriktioner siden slutningen af december. 

Den hårde nedlukning har fået da daglige smittetal langt ned og nu mener mange, at det vil være en god idé at åbne samfundet en smule mere op. Det kan fx dreje sig om regionale eller lokale genåbninger. 

Nu fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at han også håber, det vil være muligt.

Regner på det

Det fortæller sundhedsministeren onsdag til Radioavisen på DR.

"Der er ingen tvivl om, at den genåbning vi får plads til i den her epidemi, det bliver kombineret med netop målrettet testning. Præcis de elementer, SF nævner, er dem, der bliver regnet på og lavet scenarier på - enten landsdækkende eller regionale og lokale genåbninger," udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke, inden han uddyber:

"Jeg håber ligesom SF - og alle andre - at der er plads til en yderligere genåbning her 1. marts. Men vi har ikke det resultat endnu."

Ministeren fortæller desuden, at regeringen påregner at melde mere ud om en eventuel genåbning i løbet af næste uge. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.