Foto: Shutterstock

Sundhedsminister bekræfter: Melder ud om genåbning i næste uge

Sundhedsministeren fortæller, at han - ligesom alle andre - håber, at der kan åbnes lidt mere. Det vides dog endnu ikke, understreger Magnus Heunicke.

I disse dage stiger presset på regeringen. 

Både Folketingets andre partier, lokale kræfter og en voksende del af befolkningen ønsker, at der lukkes lidt mere op for samfundet, som har været underlagt strikse restriktioner siden slutningen af december. 

Den hårde nedlukning har fået da daglige smittetal langt ned og nu mener mange, at det vil være en god idé at åbne samfundet en smule mere op. Det kan fx dreje sig om regionale eller lokale genåbninger. 

Nu fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at han også håber, det vil være muligt.

Regner på det

Det fortæller sundhedsministeren onsdag til Radioavisen på DR.

"Der er ingen tvivl om, at den genåbning vi får plads til i den her epidemi, det bliver kombineret med netop målrettet testning. Præcis de elementer, SF nævner, er dem, der bliver regnet på og lavet scenarier på - enten landsdækkende eller regionale og lokale genåbninger," udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke, inden han uddyber:

"Jeg håber ligesom SF - og alle andre - at der er plads til en yderligere genåbning her 1. marts. Men vi har ikke det resultat endnu."

Ministeren fortæller desuden, at regeringen påregner at melde mere ud om en eventuel genåbning i løbet af næste uge. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.