Foto: Shutterstock

Sundhedsministeren bekræfter: Finder 10 tilfælde af udenlandsk variant

Smittetallene falder, men der findes fortsat danske smittetilfælde med de udenlandske varianter.

Onsdag har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) offentliggjort et opslag på Twitter, hvor ministeren fortæller det nyeste om de varianter af coronavirus, som myndighederne holder særligt udkig efter i disse dage. 

Visse mutationer påkalder sig ekstra opmærksomhed, da de enten smitter mere eller kan give et hårdere sygdomsforløb, hvis man bliver smittet med netop den mutation af virussen. 

Ifølge sundhedsministeren er der fundet et tocifret antal nye smittetilfælde med varianten, der stammer fra Sydafrika. 

"Status på varianter den sidste uge: Vi har 10 flere tilfælde med den sydafrikanske B.1.351, i alt 34," skriver Magnus Heunnicke på Twitter. 

Også nyt tilfælde af anden variant

Sundhedsministeren forsikrer om, at myndighederne har startet smitteopsporing, så smitten forhåbentligt kan inddæmmes. 

"@STPS_DK (Styrelsen for Patientsikkerhed) har iværksat intensiv smitteopsporing," fortæller sundhedsminister Magnus Heuncike på Twitter. Det er dog ikke kun den sydafrikanske variant, som myndighederne har registreret flere tilfælde med i den forgangne uge. 

Der er også blevet fundet endnu et tilfælde af en person, der er smittet med den variant, der først blev opdaget i Brasilien, fortæller ministeren. 

"Desuden 1 mere tilfælde med den brasilianske variant P.1," skriver Magnus Heunicke, inden han tilføjer: 

"Denne blev meldt i weekenden, her er det samlede tal stadig 3." 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne