Foto: Shutterstock

Sundhedsministeren med dyster melding om britisk variant

Nedlukningen til trods, så spreder den britiske variant sig fortsat i Danmark.

"Jeg forstår det voksende behov for genåbning."

Sådan starter sundhedsminister Magnus Heunicke (S) et nyt opslag på Twitter. Tirsdag er den dag på ugen, hvor det aktuelle kontakttal offenliggøres. Det er også tilfældet i denne uge. 

Sundhedsministeren benytter dog lejligheden til at knytte et par ord til den debat, der har raset den seneste halvanden uges tid.

"Vi er nødt til at følge planen om gradvise skridt, så vi bevarer epidemikontrollen," fortæller Magnus Heunicke, inden han tilføjer: 

"Rækkefølgen er sat af den eksterne referencegruppe med økonomiske og epidemiologiske eksperter, og beregningerne foretages af SSI’s modelleringsgruppe"

Stiger

Sundhedsministeren fortæller videre, at kontakttallet for den gængske coronavariant fortsat er under 1.0. Mere præcist har Statens Serum Institut udregnet det til at være en smule under. 

"Her er kontakttallet. Det er beregnet til 0,9, og det er et godt sted at være for Danmark halvanden uge efter genåbning af 0.-4. klasserne," skriver Magnus Heunicke i et tweet.

"Særligt når vi samtidig har den underliggende stigning i B117," understreger ministreren.

B117 er navnet for den britiske variant af coronavirus, der har bekymret både politikere og myndigheder siden den første gang blev identificeret i Kent i det sydøstlige England. Varianten er ikke mere farlig end den gængse, men den er mere smitsom. 

"Udviklingen for B117 går fortsat som forventet, og varianten er i vækst i Danmark som i andre lande. På landsplan er B117 fundet i 45 procent af de analyserede tilfælde i uge 6," skriver sundhedsminister Magnus Heunicke, inden han deler en dårlig nyhed: 

"Det giver os et nyt kontakttal for B117, som nu er beregnet til 1,25."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.