Foto: Shutterstock

Sundhedsministeren med dyster melding om britisk variant

Nedlukningen til trods, så spreder den britiske variant sig fortsat i Danmark.

"Jeg forstår det voksende behov for genåbning."

Sådan starter sundhedsminister Magnus Heunicke (S) et nyt opslag på Twitter. Tirsdag er den dag på ugen, hvor det aktuelle kontakttal offenliggøres. Det er også tilfældet i denne uge. 

Sundhedsministeren benytter dog lejligheden til at knytte et par ord til den debat, der har raset den seneste halvanden uges tid.

"Vi er nødt til at følge planen om gradvise skridt, så vi bevarer epidemikontrollen," fortæller Magnus Heunicke, inden han tilføjer: 

"Rækkefølgen er sat af den eksterne referencegruppe med økonomiske og epidemiologiske eksperter, og beregningerne foretages af SSI’s modelleringsgruppe"

Stiger

Sundhedsministeren fortæller videre, at kontakttallet for den gængske coronavariant fortsat er under 1.0. Mere præcist har Statens Serum Institut udregnet det til at være en smule under. 

"Her er kontakttallet. Det er beregnet til 0,9, og det er et godt sted at være for Danmark halvanden uge efter genåbning af 0.-4. klasserne," skriver Magnus Heunicke i et tweet.

"Særligt når vi samtidig har den underliggende stigning i B117," understreger ministreren.

B117 er navnet for den britiske variant af coronavirus, der har bekymret både politikere og myndigheder siden den første gang blev identificeret i Kent i det sydøstlige England. Varianten er ikke mere farlig end den gængse, men den er mere smitsom. 

"Udviklingen for B117 går fortsat som forventet, og varianten er i vækst i Danmark som i andre lande. På landsplan er B117 fundet i 45 procent af de analyserede tilfælde i uge 6," skriver sundhedsminister Magnus Heunicke, inden han deler en dårlig nyhed: 

"Det giver os et nyt kontakttal for B117, som nu er beregnet til 1,25."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.