Foto: Shutterstock

Sundhedsstyrelsen melder ud: Disse danskere vaccineres først

Sundhedsstyrelsen har meddelt regionerne, at det er de ældste borgere, der står for tur, når Region Hovedstaden i næste uge for første gang modtager en leverance af Moderna-vacciner. Der åbnes for bookingtider i dag, som kan benyttes af borgere på 93 år og opefter, som har modtaget invitation til vaccination via eBoks eller brev.

I denne uge lander endnu en leverance af COVID-19-vacciner i Region Hovedstaden, nemlig den første leverance af vacciner fra producenten Moderna. Sundhedsstyrelsen har meddelt regionerne, at disse vacciner skal gå til 1. vaccination af de allerældste borgere, som endnu ikke er blevet vaccineret eller har fået tilbud om vaccination.

Halvdelen skal gemmes til 2. stik

Regionen får i denne omgang leveret 4.700 doser Moderna-vaccine, hvoraf halvdelen skal gemmes til 2. vaccination. Det betyder, at forventet 2.500 af de ældste borgere vil blive vaccineret i løbet af næste uge (der ventes en 110 procents udnyttelse af vaccinen).

Det vurderes, at dette rækker til at vaccinere borgere på 93 år og ældre, som ikke allerede er vaccineret eller har modtaget en invitation til vaccination, som ønsker vaccination. Det er således de allerældste borgere i regionen, som nu kan se frem til at modtage en invitation i eboks eller via brev. Region Hovedstaden starter vaccinationen af de ældste borgere op mandag den 8. februar.

Vaccineres i vaccinationscentre

Vaccination med Moderna vaccine vil i første omgang foregå i regionens seks vaccinationscentre i Ballerup, Bella Centret, Øksnehallen, Ishøj, Hillerød og Bornholm.

”Den første leverance af Moderna har begrænset størrelse og kommer i glas med 10 vacciner i hver, ligesom der er tale om en ny vaccinetype og dermed også nogle lidt andre procedurer for optræk, transport m.v. Derfor har vi valgt at starte op med at tage vaccinen i brug i vores seks vaccinationscentre,” siger lægefaglig vicedirektør og leder af regionens vaccinetaskforce, Jonas Egebart.

De inviterede borgere kan selv eller med hjælp fra pårørende booke tid til vaccination via Vacciner.dk, ligesom alle 29 kommuner i regionen får mulighed for at reservere et tidsrum til et nærmere fastsat antal borgere, og således hjælper med tidsbestilling og transport, hvis dette er relevant.

Regionen opfordrer pårørende til at hjælpe med at holde øje med invitationen i eBoks eller postkassen samt at hjælpe de ældre med transport til vaccinationsstedet.

Revaccination med Pfizer-BioNTech fortsætter

Region Hovedstadens Apotek har i dag modtaget en ny leverance af COVID-19- vacciner fra Pfizer-BioNTech, som i løbet af de næste dage skal bruges til den anden og sidste vaccination af både borgere og personale, der fik første stik i starten af januar.

”Det så på et tidspunkt lidt svært ud, fordi vi fik for få vacciner leveret, men som det ser ud lige nu, så lykkes det at få vaccinerne til at række til de borgere, som har booket tid til færdigvaccinering i denne uge,” siger Jonas Egebart.

Nye 1. vaccinationer til de borgere, som allerede har modtaget en invitation, men som venter på ledige tider, må desværre vente lidt længere. Udmeldingen fra Sundhedsstyrelsen er, at nye 1. vaccinationer er reserveret de ældste medborgere.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne