Foto: Shutterstock

Sundhedsstyrelsen melder ud: Ny corona-anbefaling til danskerne

Vacciner og varmegrader bliver kodeordet til den næste tid, lyder det nu fra Sundhedsstyrelsen.

"Vi kan igen være flere sammen"

Det er budskabet fra Sundhedsstyrelsen i en ny pressemeddelelse, som styrelsen har offentliggjort mandag.

"Flere og flere bliver vaccineret, og epidemien er under kontrol. Samtidig går vi en varmere årstid i møde. Vi kan derfor mødes med flere mennesker, end vi har været vant til længe," lyder det fra styrelsen.

"Det er dog stadig vigtigt, at vi ikke ser for mange, derfor anbefaler vi nu, at du holder dig til at mødes med de samme 10 personer ud over dem, du bor sammen med, går på arbejde, i skole og til fritidsaktiviteter med," understreger Sundhedsstyrelsen i pressemeddelelsen. 

Maksimalt 10

"Genåbningen af samfundet er i gang. Vi kan nu mødes med flere udenfor, og du kan begynde at have flere på besøg derhjemme. Samtidig er det vigtigt, at vi fortsat husker de gode råd om at holde afstand, blive hjemme ved symptomer, lufte ud og undgå at være for mange sammen indendørs," skriver Sundhedsstyrelsen videre i meddelelsen. 

”Vi har savnet at se vores vanlige omgangskreds, og vi vil i de kommende måneder gradvist kunne udvide hvor mange vi ser. Lige nu anbefaler vi, at man maksimalt ser 10, og hvis man inviterer venner og familie på besøg derhjemme, så ikke samles mere end 10 indendørs,"  siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, inden hun uddyber: 

"Det er samtidig vigtigt at huske, at hele grundlaget, for at det kan lade sig gøre, er at vi holder fast i de gode råd – det er dem, der hjælper os med at holde smitten under kontrol. Det gælder nu, hvor den ny coronavirus er her, men det gælder faktisk også på sigt, hvor de gode råd kan hjælpe os med at forebygge andre smitsomme sygdomme."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne