Foto: Shutterstock

Sygehusene er pressede: Indkalder til corona-pressemøde i dag

Senere i dag er der igen pressemøde om den aktuelle corona-situation.

De seneste dages mange nye indlæggelser begynder at kunne mærkes i sundhedsvæsenet, derfor kaldes der nu til pressemøde. Det oplyser Regions Hovedstaden, der tirsdag morgen indkalder til pressemøde senere på dagen. 

Det sker i en indkaldelse, som regionen har offentliggjort fra morgenstunden. Heri lægges der ikke fingre imellem, når regionen skal forklare, hvordan situationen aktuelt ser ud. 

"Antallet af COVID-patienter har sprængt beredskabsplanen for indlæggelser," skriver Region Hovedstaden. 

Hospitalerne skal kunne rumme de indlagte

København og en række omkringliggende kommuner var nogle af de første kommuner, der blev lukket ned tidligere i december. Selvom antallet af nysmittede er fladet en smule ud de dage. så stiger antallet af nye indlæggelser samt det samlede antal indlæggelser fortsat. 

Det mærker man også hos Region Hovedstaden. Det er en af grundene til, at der nu holdes pressemøde, fortælles det. 

"Regionens kriseledelse arbejder på at udvide kapaciteten og sikre, at hospitalerne både kan rumme de COVID-syge, og alle de andre patienter, der skal behandles."

På pressemødet vil der blive orienteret om netop den plan. 

 • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S)
 • Lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger
 • Vicedirektør og leder af task force for isolationspatienter Kristian Antonsen

Pressemødet går i gang klokken 14.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne