Gyldendals udfordringer: Hesseldahl vender sider
28/8/19
KulturBig Data,formindsket læserkontakt og ændringer i læsekultur sætter ny dagsordener.
Ny bog lægger op til kritisk refleksion om samskabelse
21/3/19
LedelseBogen ”Samskabelse af velfærd – muligheder og faldgruber” lykkes godt med at formidle viden om samskabelse med en kritisk-konstruktiv tilgang. Nu mangler vi bare en bog rettet mod civilsamfundet.
Anmeldelse: Ud af kampen
05/2/19
LedelseAnmeldelse af Allan Holmgrens bog: Ud af kampen, anti-patriarkalsk ledelse, Dispuk Forlag, 2018
Ny bog minder om de skæbner velfærdsstaten har klemt og glemt
22/9/18
Velfærd12 personlige historier samlet i en ny let læselig antologi viser en side af samfundet, som vi har sværere og sværere ved at se.
Per Nikolaj Bukh: God styring handler om at ramme rigtigt
28/7/18
LedelseSiden finanskrisen tørlagde de offentlige pengekasser, er en ny praksis vokset frem: Styring efter effekt. Den velfærd, vi bruger skattekronerne på, skal levere value for money. Interview med Per Nikolaj Bukh.
Ny bog vil sikre effekt i velfærdsarbejdet
28/6/18
LedelseBOGANMELDELSE: Tre interessante temaer om fremtidens velfærd, moderne ledelse og nye modeller for effektbaseret styring er fyldt med fine erfaringer og gode eksempler. Men kun få steder tør de offentlige medarbejdere og ledere vise læseren de rigtig svære udfordringer bag facaden.
Anmeldelse af bogen Primadonnaledelse
19/8/13
LedelseLedelse og lederskab får et nyt samfundsmæssigt perspektiv med ny bog fra Helle Hedegaard Hein. Ledere skal vågne op, og gøre plads til primadonnaer og præstationstrippere, hvis Danmark skal formå at indrette samfundet til fremtiden. Pragmatikerne fylder for meget, og primadonnaerne for lidt.
Ny bog fra Klaus Majgaard giver mening på sidste side
01/3/17
LedelseLedere er ofre for kompleksitet og spændingsfelter, men det er ikke uretfærdigheder. Snarere “erkendte og følte tegn på udspændtheden i vores praksis,” skriver Klaus Majgaard på sidste side i en ellers fantastisk bog.
Folkebevægelse for bedre samfundsledelse
25/5/12
LedelseDansk samfundsledelse skal fornys. Dagens bureaukratiske regelstyring kvæler den nytænkning og det engagement, som kan udvikle og effektivisere den offentlige sektor. Magten skal tilbage til lokale praktikere fra statens bureaukrater. Det er budskabet i bogen ”Lederskabsreformationen”, som professor Preben Melander på CBS har skrevet med bidrag fra en lang række topledere og tænkere.
Skarp bog vækker den sociale hukommelse om velfærdsstaten
22/12/14
VelfærdMed træk fra vikingetiden over betydningen af Marshall-planen formår Mikael Lindholm med ny bog at fortælle et en spændende og inspirerende historie om velfærdsstaten. Bogen er et vink til et socialt hukommelsestab.
Ny bog: Ledelseskrise i konkurrencestaten
21/12/15
LedelseProfessor Lars Bo Kaspersen, Institut for Statskundskab og direktør Jan Nørgaard, Cairos, har skrevet en markant bog ”Ledelsekrise i konkurrencestaten”. De kobler her de økonomisk-politiske vilkår med ledelsesmuligheder på instituionsniveau. Universitetsdirektør på DTU, Claus Nielsen, anmelder.
Frank Jensens udfordrer anmelder ledelsesbog: Måske er NPL afløseren for New Public Management
21/2/17
LedelseNy bog leverer bud på afløseren for NPM. Overborgmesterkandidat Cecilia Lonning-Skovgaard anmelder "New Public Leadership - fra strategi til effekt."
Gyldendals udfordringer: Hesseldahl vender sider
28/8/19
KulturBig Data,formindsket læserkontakt og ændringer i læsekultur sætter ny dagsordener.
Hvad nu hvis borgmestrene styrede verden
11/6/15
InfrastrukturI byerne er der direkte konkrete udfordringer og opgaver, der skal løses i fællesskab og direkte afregning fra borgerne, når opgaverne er løst eller ikke løst. Der er ikke mulighed for at gemme sig bag politisk retorik. Byrådsmedlem reflekterer over professor Barbers ide om et globalt parlament for borgmestre fra Verdens store byer. Se TedTalk med Barber i artiklen.
Boganmeldelse: Et ledelsesmæssigt landkort og kompas, der bør sendes på værksted igen.
18/5/15
LedelseAt kunne professionalisere og begribe ledelse i det offentlige, er en vigtig intention, men det kræver et klart og konsistent begrebsapparatet, et sprog, som kan være nyttigt i professionen ledelse.
Gearet til innovation
22/11/13
LedelseDjøf forlag har netop udgivet bogen “Gearet til Innovation” af Susanne Rubæk. Budskabet er klart: Hvis innovationsprojektet skal lykkes - må et massivt fokus sættes ind på oversættelsesarbejdet mellem organisationers intention og eksekvering. Det er naivt at tro på ideen om, at innovation blomstrer nedefra.
Boganmeldelse: Er modernisering et andet ord for overstyring af den offentlige sektor?
22/10/14
LedelseI bogen, Moderniseringen af den offentlige sektor, gør Ejersbo og Greve status over, hvordan moderniseringen er forløbet i perioden 1983-2013. Forfatterne har forsket i offentlig ledelse og organisation i en årrække.