Velfærdsstaten skal have en kontaktbog til alle danskere - som alle myndigheder kan søge i
02/10/18
InfrastrukturEt lovforslag giver lov til at indsamle oplysninger, som er afgivet til e-Boks. It-forening er skeptisk.
Efter skandale med data fra trivselsmålinger: Forældre skal aktivt sige fra
27/3/18
PolitikMinisteriet planlægger at lave et system inden udgangen af april, hvor forældre kan anmode om, at deres børns identitet fjernes fra trivselsdatabasen.
Ny digital strategi for sundhedsområdet
15/1/18
Vandrejournalen til gravide skal være digital, kontakt til egen læge skal kunne foregå via en app, og tidlig opsporing af sygdom hos ældre skal understøttes digitalt. Ny digital strategi fra velfærdsstaten.
Trivselsskandalen: Kommuner skal slette børns data
09/1/18
InfrastrukturUndervisningsministeriet beordrer kommuner til at slette personlige oplysninger om elever.
EU-lov skal øge respekt for persondata: GDPR vil ændre hverdagen for dig og din it-leverandør
04/1/18
LedelseDen 25. maj 2018 skal du være klar til at overholde GDPR, EU's persondataforordning.
Persondata i omløb efter sikkerhedsbrist hos rejsekortet
02/9/15
Infrastruktur754 rejsekort-kunder har fået deres oplysninger delt med andre kunder. Opdateringsfejl, siger direktør.
Ny usikkerhed om dine sundhedsdata: Statsrevisorerne kritiserer tre regioner
15/11/17
InfrastrukturDer er risiko for, at følsomme persondata kommer i hænderne på uvedkommende, konkluderer Statsrevisorerne.
Ingeniørforening kræver hård kurs mod offentligt it-sløseri
03/10/17
InfrastrukturStatslige myndigheder, der skødesløst håndterer personfølsom data, skal straffes, mener it-talsmand i IDA efter alvorlige afsløringer fra Datatilsynet.
Datatilsyn undersøger DSB-læk af kundeoplysninger
18/8/15
InfrastrukturDSB skal besvare 18 spørgsmål om videresending af 10.500 kunders oplysninger til andre kunder.
Se og Hør-sagen starter: Det kan ske igen
25/8/16
LedelseDatamisbrug som i Se og Hør-sagen kan ske igen, advarer it-eksperter på dagen, hvor sagen starter i byretten. Anklager kræver 15 millioner i bøde til ejer af Se og Hør. Krav om fire måneders fængsel til to eksansatte.
Ny dataskandale med personfølsomme oplysninger: Skolebørns svar i trivselsmålinger gemmes med cpr-numre
01/1/18
InfrastrukturUndervisningsministeriet har misinformeret forældrene til landets skoleelever om, hvad der sker med følsomme trivselsoplysninger. I strid med loven og krænkende, siger ekspert og forældre. Minister udskyder årets måling.
Efter flere sager om sjusk med data-sikkerhed: Sundhedsministeren hyrer eksterne eksperter
02/9/16
PolitikMinister hyrer eksterne eksperter til at undersøge, om myndighederne passer godt nok på data.
Banedanmark dømt for at gemme ansattes lægeoplysninger
30/9/16
LedelseIfølge HK har Banedanmark indhentet speciallægeerklæringer på en hel del ansatte. Det er sket i forbindelse med, at de var langtidssyge, og Banedanmark ønskede dem fyret, hvilket de også blev senere.
Forbrugerrådet anmelder Google for at gemme dine data
07/3/17
InfrastrukturForbrugerrådet Tænk har anmeldt Google til Datatilsynet for at lagre data i ubegrænset tid. Datatilsynet overvejer om sagen skal rejses på europæisk plan mens Google understreger, at brugere altid kan få slettet data.
Justitsminister: Myndigheder skal dele følsom information
12/8/15
InfrastrukturSøren Pind bifalder udveksling af personfølsomme oplysninger, selvom det endnu er uklart, om det er lovligt.
Trivselsskandalen: Kommuner skal slette børns data
09/1/18
InfrastrukturUndervisningsministeriet beordrer kommuner til at slette personlige oplysninger om elever.
Lov vil give FE adgang til persondata fra teleselskaber
02/11/15
InfrastrukturNotat viser, at Forsvarets Efterretningstjeneste med lovforslag vil få lettere adgang til data end PET.
Læk af politikeres cpr-numre og hacking udløser retssag
02/3/16
InfrastrukturAnklager kræver skrap hackerbestemmelse taget i brug i omfattende sag, der lugter af internetaktivisme.
Google gemmer dine bevægelser: Lover brugere at kunne slette data for evigt
24/2/17
InfrastrukturBrugere af Android-telefoners bevægelser indsamles og gemmes. Men brugerne kan altid slette alt, siger Google.
Pind mørklægger ulovlig registrering af flypassagerer
26/12/15
PolitikIgennem ti år samlede PET ulovligt informationer om danske rejsende. Justitsministeren freder PET.