Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Iphone brugere oplever problemer: Alarmen virker ikke

Tech

12/05/2024 09:54

Kathrine Frich

Flere har sovet over sig.

Flere iPhone-brugere har oplevet, at deres alarm ikke har fungeret korrekt de seneste dage, hvilket har forårsaget forsinkelser og forstyrrelser i deres daglige rutiner.

Problemet synes at have påvirket brugere for tredje eller fjerde dag i træk, og Apple arbejder nu på en løsning.

Det skriver Express.

Problemer med alarmfunktionen

Frustrerede brugere har delt deres oplevelse på de sociale medier. En bruger udtrykker sin frustration: "Det er nok den tredje eller fjerde dag i træk, at mit vækkeur ikke er gået i gang."

En anden tilføjer: "Jeg har lagt mærke til, at min alarm ikke har vækket mig den sidste uges tid."

Disse tekniske problemer har vist sig at være særligt problematiske for ældre, der er afhængige af regelmæssighed og pålidelighed i deres daglige skemaer.

Den manglende alarm har for mange resulteret i forsinket medicinindtag og andre brud på vigtige daglige aktiviteter.

Teknisk undersøgelse og løsninger

Apple har anerkendt problemet og meddelt, at de er i gang med at undersøge årsagen samt lave en rettelse. Det er dog endnu uklart, hvor mange der er berørt, og hvilke enheder der specifikt har haft problemer.

En TikTok-bruger har spekuleret i, at problemet kunne være relateret til en funktion kaldet "opmærksomhedsbevidst", som findes i iPhone 15. Funktionen reducerer lyden af alarmer, hvis brugeren ser på telefonen.

"Min alarm gik af med lav lyd," siger brugeren, hvilket indikerer at alarmens lydstyrke kan blive påvirket, hvis brugeren tilfældigvis ser på enheden.

Råd til brugere

Apple anbefaler, at brugerne sikrer sig, at deres alarmlyd ikke er indstillet til "ingen" og at tjekke indstillingerne under "Lyde og vibrationer". Disse indstillinger påvirkes ikke af "forstyr ikke"- eller lydløstilstand.

For ældre og andre, der er afhængige af deres iPhone-vækkeur, er det en god idé midlertidigt at overveje alternative metoder til at sikre pålidelig vækning.

Dette kan være et traditionelt vækkeur eller indstillinger på andre enheder, der ikke er påvirket af denne fejl.

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce