Foto: Shutterstock

Tjek e-Boks: Brev på vej til 300.000 danskere

Snart modtager 300.000 danskere et brev i deres digitale postkasse.

Det er fjerde gang siden 2010, at undersøgelsen ”Hvordan har du det” foretages. Undersøgelsen er den største af sin art, og den vil give et unikt billede af, om danskernes sundhed og trivsel er blevet bedre gennem årene, og hvor i landet, der er særlige udfordringer netop nu.

For at få de mest brugbare resultater er det vigtigt, at så mange som muligt udfylder spørgeskemaerne.

"Jo flere, der svarer, jo mere viden får vi som samfund. Resultatet af undersøgelsen er en uvurderlig viden, som regionerne sammen med staten og kommunerne kan bruge konstruktivt," siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

"Svarene er vigtige, for at kunne sætte ind både nationalt og lokalt med målrettede sundhedstilbud, forebyggelse og særlig hjælp til udsatte grupper," tilføjer Stephanie Lose.

Resultatet fra den sidste undersøgelse i 2017 viste, at det haltede med danskernes sundhed på flere områder.

Blandt andet viste svarene, at over halvdelen af de voksne danskere var overvægtige, og at flere unge var blevet rygere, og havde et højt stressniveau. Svarene har motiveret en stribe lokale tiltag, netop dér hvor behovet har været størst.

Som eksempler kan nævnes, at regioner og kommuner – på baggrund af tal fra undersøgelsen – har igangsat lokale projekter, der blandt andet skal hjælpe unge med rygestop, nedbringe mistrivsel og stress og bidrage til sundere kost og mere motion.

Resultatet af undersøgelsen offentliggøres i marts 2022. Det bliver tilgængeligt på hjemmesiden www.danskernessundhed.dk, hvor man også kan se resultaterne fra de tre tidligere undersøgelser.

Spørgeskemaet er sendt til de 300.000 danskere i deres digitale postkasse (e-boks) eller som brev og kommer frem den 5. februar.

Får du brev?

Du kan tjekke, om du er udtrukket til at være med i undersøgelsen ved at se, om du har fået spørgeskemaet ”Hvordan har du det?” i din digitale postkasse (e-Boks). Dem, der udfylder spørgeskemaet, deltager i lodtrækningen om en række forskellige præmier.

Deltagerne i undersøgelsen er tilfældigt udvalgte. Det er frivilligt, om du vil deltage. Spørgeskemaet vil enten komme fra din region eller fra Statens Institut for Folkesundhed. Du kan kende skemaet på, at det hedder ”Hvordan har du det?”

Undersøgelsen gennemføres i et samarbejde mellem de fem regioner, Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed.

Det sker efter en aftale mellem Danske Regioner, KL, Sundhedsministeriet og Finansministeriet, oplyses det i pressemeddelelsen. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 14.06.21 Social
  Efter fire ugers sit-in protest begynder syriske demonstranter nu sultestrejke foran Christiansborg

  I lørdags d 12 juni gik en stor demonstration gennem byens gader. “Listen to us, listen to us, Danmark for alle og Syrien, ikke sikker”, lød råbene. Det var den anden store demonstration til støtte for den syriske sit-in protest, som nu i næsten fire uger har samlet hundredevis af syrere fra hele landet på Christiansborgs Slotsplads, deriblandt er nogle udvisningstruede.

 • 10.06.21 Social
  Rekrutteringskrise kræver national handlingsplan

  Pædagogandelen falder over hele landet. Ambitionerne om flere pædagoger til børnene og højere kvalitet i daginstitutionerne risikerer dermed at kuldsejle, allerede inden vi er kommet i gang.

 • 08.06.21 Social
  Flere danskere køber kopivarer uden at vide det, når de handler på nettet

  Knap hver femte mellem 15 og 24 år køber kopivarer uden at vide det, når de handler tøj, sko og makeup på nettet, og risikerer både at støtte organiseret kriminalitet og udsætte sig selv for fare.

 • 07.06.21 Social
  Fængselsbetjent overfaldet i dansk fængsel

  ”Vores advarsler blev overhørt”. Sådan lyder kritikken fra Fængselsforbundet, efter en kvindelig fængselsbetjent onsdag blev overfaldet af en psykisk syg indsat i Herstedvester Fængsel.

 • 04.06.21 Social
  Vedtager ny lov: Skal regulere tech-giganter

  Et stort flertal i Folketinget har i dag vedtaget lovforslaget om ophavsret. Danske medier får nu retten til at lave kollektive aftaler med tech-giganter, som Facebook og Google, og kræve betaling for brugen af nyheder. Loven betyder også, at onlinedelingsplatforme, fx YouTube, fremover skal indgå aftaler med rettighedshaverne, hvis de vil vise musik eller videoer.