Trods stigende investeringer efterlyser pensionsbranchen flere OPP-projekter

- Branchen vil gerne investere endnu mere i Danmark, men vores medlemmer efterlyser bedre rammebetingelser og flere egnede projekter, lyder det fra Forsikring & Pension.

Pensionsbranchen har i dag investeret 18 milliarder kroner i danske og udenlandske projekter inden for offentlig-private partnerskaber (OPP). Det er en stigning på 20 procent fra 2013 til 2015.
 
- Branchen vil gerne investere endnu mere i Danmark, men vores medlemmer efterlyser bedre rammebetingelser og flere egnede projekter, siger adm. direktør Per Bremer Rasmussen på baggrund af en ny, stor undersøgelse, som Forsikring & Pension har foretaget blandt sine medlemmer.

​- Det er en god nyhed for samfundet, at vi i pensionsbranchen ser en fortsat vækst i antallet af offentlig-private partnerskaber - OPP – i udlandet og særligt her i Danmark, der nu står for over 60 procent af de samlede midler, der er sat i OPP-projekter.

 
- Det viser, at det danske marked for OPP er modnet i forhold til de udenlandske markeder, der tidligere har tiltrukket flest penge, siger adm. direktør Per Bremer Rasmussen, Forsikring & Pension, på baggrund af en ny, stor undersøgelse blandt brancheorganisationens medlemmer. Undersøgelsen præsenteres i dag på en OPP-konference i København arrangeret af Dansk Erhverv og FTF.
 
Resultaterne viser bl.a., at de samlede investeringer i ind- og udland nu udgør 18 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 20 procent fra 2013 til 2015.
 
I Danmark udgør investeringer 11 milliarder kroner - en stigning på knap 50 procent siden 2013. Ifølge medlemsundersøgelsen oplever pensionsselskaberne imidlertid fortsat væsentlige barrierer for at skabe flere OPP-projekter i Danmark. Herunder at der mangler projekter af passende skala samt en pipeline for fremtidige projekter.
 
- Vores medlemmer oplever, at det fortsat er besværligt at investere i OPP-projekter herhjemme. Derfor efterspørger de bl.a. bedre rammebetingelser, bedre kendskab til og forståelse for OPP i stat, kommuner og regioner samt en bedre dialog med de offentlige myndigheder. Alt dette kan man med fordel facilitere hos en central OPP-enhed i Danmark, hvor man kan dele viden, erfaringer og koordinere mellem offentlig og privat part, siger Per Bremer Rasmussen.
 
Emneord: OPP, OPS, Offentligt privat samarbejde, Forsikring & Pension, Infrastruktur, Erhvervsinvesteringer, Infrastrukturinvesteringer, Pensionsselskaber, Per Bremer Rasmussen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også