Turisme skaber arbejdspladser i hele Danmark

Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at understøtte vores virksomheder i landdistrikterne med gode rammebetingelser, så de kan generere den vækst, der i sidste ende kommer hele landet til gode. Et af de erhverv er er turisme.

Faktisk ligger to tredjedele af alle hoteller og fire femtedele af alle restauranter uden for København og omegn.
 
Turisme er "big business" med en årlig omsætning på omkring 95 mia. kr. og en beskæftigelse svarende til ca. 115.000 fuldtidsarbejdspladser. Mange af disse arbejdspladser ligger uden for de største danske byer, hvor turismen bidrager til omsætning i de lokale butikker, restauranter og attraktioner. Denne udvikling skal vi styrke, for potentialet er endnu større.
 
Vi har fået ny regering, og de første signaler er heldigvis positive: Bedre vilkår for turismen i hele landet, serviceeftersyn af skilteloven, lempelser i planloven med relevante sommerhus-udpegninger, nuancering af strandbeskyttelseslinjen og ikke mindst implementeringen af en samlet liste af initiativer, som tidligere er blevet annonceret, og som nu bindes sammen i Den Nationale Turismestrategi, der er ved at blive sat i verden af erhvervsminister Brian Mikkelsen og hans dygtige folk i Erhvervsministeriet.
 
Det er meget positivt, at turisme som drivkraft for vækst og udvikling i landdistrikterne er blevet defineret som et særskilt fokusområde. Det har vi arbejdet for igennem flere år, netop fordi vi mener, at der er et stort uudnyttet potentiale. Derfor håber vi i Landdistrikternes Fællesråd, at regeringen og Folketingets partier vil gøre endnu mere for sektoren.
 
Hvis tiltrækningen af turister til Danmark skal nå samme niveau som vore konkurrenter i de omkringliggende nabolande, er det en forudsætning, at der tænkes nyt. En af vejene kunne være at fremme mikroturisme og de muligheder, der ligger uden for de store turismemagneter.
 
Det arbejde bidrager Landdistrikternes Fællesråd - og vores 45 medlemskommuner - gerne til.
 
Emneord: Landdistrikterne
Landdistrikternes Fællesråd på DenOffentlige.dk Landdistrikternes Fællesråd arbejder for en positiv udvikling i landdistrik­terne. Dette med fokus på at forbedre de basale rammevilkår indenfor: Fysisk bosætning Sikre finansiering til bolig...
Aktivitet: Artikler: 33 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også