Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tocifret millionbeløb til læreruddannelsen

Uddannelse

16/5/22 3:52

Redaktionen

Et politisk flertal har fordelt i alt 65 mio. kr. til læreruddannelser i hele landet. Allerede ved studiestart til august vil de første studerende kunne mærke de første forbedringer.

Et tocifret millionbeløb er nu på vej til landets læreruddannelser. I alt 65 mio. kr. skal styrke kvaliteten af undervisningen på læreruddannelsen. Efter sommerferien vil de første studerende således opleve at få flere undervisningstimer og mere vejledning og feedback.

En grundig evaluering af læreruddannelsen har blandt andet vist, at der er brug for at hæve kvaliteten og styrke studieintensiteten på uddannelsen. Derfor valgte regeringen og partierne bag finansloven for 2022 (SF, RV, EL, ALT og KD) at afsætte det tocifrede millionbeløb direkte målrettet læreruddannelsen.

I aftes er partierne blevet enige om at fordele de 65 mio. kr. mellem professionshøjskolerne mv. ud fra antallet af studenterårsværk på læreruddannelsen, som det fremgår af Tabel 1.

Til juni vil uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen invitere til forhandlinger om en ny og bedre læreruddannelse. I den sammenhæng skal der fordeles 125 mio. kr. i et varigt løft af uddannelsen fra 2023.

- Folkeskolen er en af velfærdssamfundets kronjuveler, og dens kvalitet bygger blandt andet på dygtige lærere. Derfor skal vi styrke læreruddannelsen. Det kan ikke fremhæves nok, hvor vigtige lærerne er for vores samfund og vores børn og unge. Vi sørger nu for, at de lærerstuderende får flere timer på skemaet og mere vejledning og feedback fra deres undervisere. Det er første skridt på vejen, inden vi tager hul på forhandlinger om en ny og bedre læreruddannelse.
Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen