Foto: Screenshot, @davenewworld_2 / X
Foto: Screenshot, @davenewworld_2 / X

Alternativ straf: Kvinde får nedsat fængselsstraf for madkast, hvis hun gør dette i 2 måneder

Udland

02/01/2024 17:08

J. Bøgen

Bør man indføre den slags straffe i Danmark?

En kvinde fra Ohio, der blev fundet skyldig i at have slynget en rygende varm burrito-skål i ansigtet på en fast food-medarbejder, fik sin fængselsstraf kortere efter at have accepteret at arbejde i en fastfood-kæde som en del af hendes strafudmåling.

Rosemary Hayne, 39, blev i for en måneds tid siden fundet skyldig i overfald efter voldeligt at have slynget sin mad mod Emily Russell, som arbejdede bag disken, da Hayne indledte sit uanstændige angreb.

"Du fik ikke din burrito-skål, som du kunne lide den, og det er sådan, du reagerer?" Det sagde dommer Timothy Gilligan ved byretten i Parma under domsafsigelsen ifølge New York Post.

"Dette er ikke 'Real Housewives of Parma'. Denne adfærd er ikke acceptabel."

Så "ulækkert ud"

Hayne fortalte retten og Russell, at hun var ked af sine handlinger - før hun fortsatte med at sige, at den mad, hun fik, så "ulækkert ud".

"Hvis jeg viste dig, hvordan min mad så ud, og hvordan min mad så ud en uge senere fra den samme restaurant, ser det ulækkert ud," sagde Hayne.

Video taget af det kaotiske overfald i september - som også gik viralt online - blev afspillet under Haynes høring.

Hayne kan ses i klippet smække sin ordre ned på disken, mens hun råber ad Russell i næsten et helt minut. Russell, der arbejder bag disken, forsøger at berolige den vrede kunde, mens andre kunder begynder at lægge mærke til hendes nedsmeltning.

Derefter, kun få meter væk, sender Hayne burrito-skålen mod Russells ansigt, hvilket får spisende gæster til at gispe.

"Jeg vil vædde på, at du ikke vil være tilfreds med den mad, du får i fængslet," sagde dommeren.

Særligt tilbud for nedsat fængselstid

Gilligan idømte Hayne 180 dages fængsel og suspenderede halvdelen af ​​det. Dommeren, i håb om at "lære hende en følelse af empati", gav derefter et usædvanligt tilbud.

Gilligan fortalte Hayne, at han ville give hende 60 dages fængsel, hvis hun gik med til at arbejde mindst 20 timers uger på en fastfood-restaurant i to måneder.

"Så jeg tænkte, hvorfor skulle byens skatteydere betale for hende og fodre hende i 90 dage i fængslet, hvis jeg kan lære hende en følelse af empati?" sagde Gilligan. "Jeg håber også, at dette afholder andre fra denne type adfærd."

Hayne tog ham op på aftalen og sagde, at hun planlagde at få et job på en restaurant.

Det er uklart, hvor det job bliver, og hvornår hun begynder at arbejde.

Russell, som siden har fundet et job andetsteds efter den traumatiske hændelse, fortalte forretningen, at hun fandt dommen rimelig.

Mest Læste

Annonce