Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Medie risikerer søgsmål fra populær sanger: Aprilsnar gik langt over stregen

Udland

04/04/2024 06:13

J. Bøgen

Det er ikke kun i Danmark, 1. April bliver markeret.

Flere og flere danske medier vælger ikke at lave den ellers så traditionsrige årlige aprilsnars-historie, når kalenderen viser d. 1. april.

Årsagen er i overvejende grad, at medierne ikke mener, det er forsvarligt i en tid med så meget misinformation og fake news, som der kommer stadig mere af på internettet.

Uden for landets grænser er d. 1. April imidlertid også lig med spas og løjer, men nu har et kenyansk medie fået ørerne i maskinen.

K24 TV, som mediet hedder, kan nemlig se frem til at blive sagsøgt af den tredobbelte Grammyvinder, Davido, efter mediets aprilsnar endte med at gå viralt.

Det handlede historien om

Ifølge Sky News handlede mediets aprilsnar om, at den populære sanger var blevet arresteret, efter der var fundet kokain ombord på hans privatfly.

Der er bare lige det ved det, at Davido aldrig er blevet anholdt - hverken for besiddelse af narkotika eller noget andet for den sags skyld.

En pointe, han selv fremhæver i sit opslag på det sociale medie X.

Her skriver han også, at han er blevet bombarderet med opkald fra bekymrede venner, familie og bekendte, efter historien gik viralt.

Er blevet slettet

Davido, hvis borgerlige navn er David Adedeji Adeleke, afsluttede sit opslag på X med at fortælle, at hans advokat er i gang med at undersøge mulighederne for at forfølge K24 TV juridisk som følge af historien - også selvom sangeren anerkender, at der var tale om en aprilsnar.

Historien er siden blevet slettet fra K24 TV's hjemmeside og sociale medier.

Mest Læste

Annonce