Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ren galskab: Her er det billigere at få en parkeringsbøde end at betale for parkering

Udland

25/11/2023 14:45

J. Bøgen

Det er altså gak!

Trods at have betalt tusindvis af pund for nye varebiler for at overholde Londons borgmester Sadiq Khans hadede ULEZ-zone, har Islingtons politikere skudt prisen på parkering i vejret – selv for blikkenslagere, elektrikere og andre håndværkere – der leverer vitale tjenester til folk inden for borough'en.

Nu har hvide varebilschauffører opdaget, hvordan de kan slå deres egen ærkefjende, London Borough of Islington, hvis politikker driver håndværkere væk fra vejene.

Ud over de timelønninger for parkering, der spænder fra 20 til 60 kr., kræver Islington, at dieselbilister betaler yderligere 60 kr. i timen som afgift.

Nogle firmaer har endda fortalt deres chauffører at tage en bøde, hvis de arbejder på et sted i flere timer, da det er billigere end at betale for parkering.

Andre siger, at de er nødt til at afvise arbejde, fordi de nye "miljømæssige" afgifter gør visse mindre opgaver lønsomme.

Det skriver DailyMail.

Kan slippe med 400 kroner

Afhængigt af placeringen koster en parkeringsbøde mellem 800 og 1200 kr. For at reducere antallet af folk, der bestrider bøderne, tilbyder rådene en 50 procent reduktion, hvis regningen betales inden for 14 dage.

Blikkenslager Tony Lockhart sagde: "Det ødelægger mennesker og virksomheder. Her er situationen. Bøder er billigere end at betale pr. time, det er så simpelt som det. Men det kan bare ikke fortsætte. Det her er en krig mod bilister – men det går længere end det. Det er klassisk krig. De ønsker simpelthen ikke arbejderklassefolk som mig i London."

Den 45-årige, der arbejder i Islington, tilføjede, at tillægget har en så ødelæggende effekt, at hans virksomhed er nødt til at afvise job, fordi de ikke er profitable: "Vi er nødt til at afvise jobs hele tiden, hvis vi ikke kan parkere der," sagde han og tilføjer: "Der er ingenting, vi kan gøre."

Håndværker Michael Ovppong, 43, indrømmede, at hans chef sommetider "godkender" en parkeringsbøde for ham, mens han er ude at arbejde:

"Nogle gange fortæller min chef mig bare at tage parkeringsbøden, fordi det er billigere end at betale for parkering med dieselafgiften."

Og han fortsætter: "Det andet problem er, at disse steder, hvor du skal betale for parkering – du må kun være der i to timer. Hvis du har et job i otte timer, er det ikke muligt at flytte din bil. Du kan bare ikke arbejde sådan."

'Disse ekstra skatter på bilister gør det umuligt for folk som mig at udføre mit arbejde.'

I Danmark er næsten et lignende problem. I København koster det hele 39 kr. i timen at parkere det dyreste sted, og den pris ser ikke ud til at falde foreløbigt.

Mest Læste

Annonce