Foto: um.dk

Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.

Minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen inviterer i den forbindelse civilsamfundet, interesseorganisationer, erhvervslivet og andre interessenter og borgere til at komme med bidrag og input til, hvad den nye strategi skal indeholde.

 Minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen udtaler:

"Verden er i opbrud. Klimaforandringerne, migration og senest COVID-19 sætter vores fællesskab og fælles værdier under pres. Det er udfordringer, vi må forholde os til – og som skal håndteres. Den nye udviklingspolitiske strategi skal imødegå en verden i forandring, men skal samtidig bygge og stå på den solide danske udviklingspolitiske erfaring og kompetence, særlige danske styrkepositioner, vores stærke partnere og det store folkelige engagement." 

"Vi skal se på, hvor Danmark bedst kan gøre en forskel for en mere tryg og retfærdig verden. Og dermed også passe på vores eget danske samfund. Jeg ser frem til at høre fra borgere, partnere og interessenter, om hvordan de ser Danmarks udviklingspolitik i de kommende år."

Skriftlige bidrag kan fremsendes frem til den 5. februar til [email protected].

Folketingets Udenrigsudvalg afholder en offentlig høring den 28. januar 2021 for at markere igangsættelsen af strategiarbejdet Yderligere information vil kunne findes på www.ft.dk i løbet af januar.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.